menu: rubrieken, zoeken & meer

Nederland past reisadvies voor Groot-Barcelona aan (UPDATE)

Nederland past reisadvies voor Groot-Barcelona aan
Beeld: 123rf

Nederland past reisadvies voor Groot-Barcelona aan (UPDATE)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In navolging van België heeft nu ook Nederland het reisadvies voor delen van Spanje aangepast. Buitenlandse Zaken Nederland heeft voor de stad Barcelona en haar randgemeenten, het zogenaamde Groot-Barcelona, het reisadvies aangepast van kleur geel naar oranje. Reizen naar dit gebied en het Segrià district in Lerida wordt voor toeristische bezoek dringend afgeraden als er geen noodzakelijke reden is. Voor de autonome regio Aragón en provincie Huesca gelden geen veranderingen. 

LET OP: Vanaf 25 augustus 00:00 uur heeft Nederland HEEL SPANJE de kleur ORANJE gegeven in het reisadvies van Buitenlandse Zaken. Dat geldt voor het vasteland van Spanje en de eilanden (Balearen en Canarische Eilanden) inclusief de enclaves Ceuta en Melilla. Meer informatie lees je HIER

Afgelopen weekend paste België het reisadvies voor delen van Spanje aan waarmee men verder ging dan nu het reisadvies van Nederland. België gaf de provincies Lerida in Catalonië en de provincie Huesca in Aragón meteen een rode kleur wat betekent dat reizen niet mogelijk is en niet is toegestaan. Bij terugkeer uit een gebied met de rode kleur moet men verplicht een formulier invullen, verplicht in quarantaine gaan en een test ondergaan (beide afhankelijk van de Belgische gemeente).

Buitenlandse Zaken in Nederland gaat nog niet zo ver maar waarschuwt de Nederlandse vakantiegangers en reizigers wel voor de corona-uitbraken in twee gebieden in Catalonië, te weten het district Segrià wat al geruime tijd de oranje kleur heeft en Barcelona en haar randgemeenten die nu de oranje kleur krijgen. Er wordt een dringend advies gegeven om na terugkomst in Nederland 14 dagen in (thuis)quarantaine te gaan.

Verder schrijft Buitenlandse Zaken op de website nederlandwereldwijd.nl :

Het aantal COVID-besmettingen is gestegen in de stad Barcelona en haar randgemeenten (Groot-Barcelona). Het risico op besmetting in dit gebied is hierdoor toegenomen. Reis daarom alléén naar Groot-Barcelona (Barcelona en al haar randgemeenten) als er een noodzakelijke reden is (lees: geen toerisme). Toeristisch bezoek wordt dringend afgeraden. Het advies voor Groot-Barcelona verandert per direct van ‘geel’ naar ‘oranje’. Als u nu in dit gebied bent, bedenk dan of u uw verblijf vroegtijdig wilt beëindigen. 

Naast Groot Barcelona is ook in het gewest Segrià (Lleida en omgeving) nog steeds een hoog risico op besmetting en daarom is ook voor die regio het advies ‘oranje’. Als u de stad Barcelona of een van de randgemeenten bezocht heeft of vanuit Groot-Barcelona en Segrià terugkomt in Nederland is het dringende advies om 14 dagen in (thuis)quarantaine te gaan. 

In de regio Aragón (reisadvies kleurcode geel) zijn verscherpte maatregelen van kracht. Zo moeten bewoners zoveel mogelijk thuis blijven. Restaurants en terrassen zijn beperkt open. 

Stel u goed op de hoogte en volg de instructies van de lokale autoriteiten. Verkeer van en naar het gewest Segrià (Lleida en omgeving) is verboden, behalve voor onmiddellijke doorreis over de snelweg. Blijf waakzaam als u op vakantie gaat naar Spanje.

Barcelona en de voorsteden

In de regio Catalonië voor de stad Barcelona en voorsteden:

Voor Groot-Barcelona (de stad Barcelona, ​​Viladecans, El Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Cornellà, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat, Prat de Llobregat (hier ligt het vliegveld van Barcelona), Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Sant Feliu de Llobregat, Badalona, ​​Figueres, Vilafant, els Alamús, Albatàrrec, Alcanó, Alcoletge, Alfarràs, Alfés, Alguaire, Almacelles, Almatret, Almenar, Alpicat, Aspa, Corbins, Llardecans, Maials, Montoliu de Lleida, la Portella, Rosselló, Sudanell, Sunyer, Torrebesses, Torrefarrera, Torre-serona, Vilanova del Segrià, Vilanova de la Barca, Àger, Albesa, Algerri, Alòs de Balaguer, Les Avellanes i Santa Linya, Balaguer, Bellcaire d’Urgell, Bellmunt d’Urgell, Camarasa, Castelló de Farfanya, Cubells, Foradada, Ivars de Noguera, Menàrguens, Montgai, Os de Balaguer, Penelles, Preixens, Térmens, Torrelameu, La Sentiu de Sió, Vallfogona de Balaguer en de gedecentraliseerde gemeentelijke entiteiten van Sucs en Raimatat) geldt het reisadvies ‘oranje’.

Voor het district/gewest Segrià (stad Lerida en omgeving) geldt het reisadvies ‘oranje’.

U kunt over de autosnelwegen door Segrià reizen als u op doorreis bent. In alle andere gevallen is het gebied afgesloten.

Als u over de autosnelweg rijdt door/langs Barcelona is dat ook mogelijk, zowel richting het zuiden als richting het noorden naar Frankrijk.

Als u de stad Barcelona of een van de randgemeenten bezocht heeft of vanuit Groot-Barcelona en Segrià terugkomt in Nederland is het dringende advies om 14 dagen in (thuis)quarantaine te gaan.

Beeld: Nederlandwereldwijd.nl