menu: rubrieken, zoeken & meer

Binnenruimtes horeca op Tenerife alleen nog te betreden met een corona-certificaat (UPDATE)

Binnenruimtes horeca op Tenerife alleen nog te betreden met een corona-certificaat
Beeld: Freepik

Binnenruimtes horeca op Tenerife alleen nog te betreden met een corona-certificaat (UPDATE)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – Sinds maandag 26 juli zijn de binnenruimtes van de bars en restaurants op het Canarische Eiland Tenerife alleen nog te betreden als je een corona-certificaat hebt. Voor de bewoners van het eiland is dat HIER aan te maken en voor buitenlanders geldt dat het EU-Digital COVID-certificaat (EUDCC) ook geldt als bewijs waarmee je kunt aangeven of je gevaccineerd bent, of je hersteld bent van Covid of dat je een negatieve corona-test hebt.

UPDATE vrijdag 30 juli: Het Hooggerechtshof op de Canarische Eilanden heeft de eis om een corona-certificaat te laten zien om de binnenruimtes in de horeca op Tenerife geannuleerd. KLIK HIER voor meer informatie.

De verplichting van het corona-certificaat om binnenruimtes van de horeca te kunnen betreden geldt alleen voor eilanden in het regionale corona-stoplicht niveau 4 (bruin). Op dit moment is dat alleen het eiland Tenerife. Deze verplichting geldt dus NIET op de overige eilanden, te weten Gran Canaria, Fuerteventura en La Palma in niveau 3 (rood), La Gomera, Lanzarote en La Graciosa in niveau 2 (geel) en El Hierro in niveau 1 (groen).

De verplichting van het corona-certificaat geldt voor alle personen vanaf 18 jaar die dus kunnen aantonen dat ze volledig gevaccineerd zijn, dat ze covid hebben gehad en hersteld zijn of dat ze een corona-test hebben laten afnemen en het resultaat uiteraard negatief is. Bewoners van de Canarische Eilanden kunnen HIER een certificaat aanmaken terwijl voor buitenlandse bezoekers geldt dat ze het EU-Digital COVID-certificaat (EUDCC) kunnen gebruiken.

Het EU-Digital COVID-certificaat (EUDCC) wordt in Nederland aangemaakt via de CoronaCheck-app en in België via de CovidSafeBE-app . In Spanje kunnen de certificaten aangemaakt worden via de website van het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid of via de regionale websites of smartphone apps zoals we HIER al eens hebben omschreven en uitgelegd.

Geen avondklok

Op dinsdag werd bekend dat de aanvraag van de regionale overheid van de Canarische Eilanden om op Tenerife een avondklok in te stellen opnieuw is afgekeurd. Dat wil zeggen dat er dus voorlopig nog geen avondklok geldt, niet op Tenerife en niet op de overige zeven eilanden van de Spaanse archipel.