Binnenruimtes horeca op Tenerife alleen nog te betreden met een corona-certificaat (UPDATE)

Binnenruimtes horeca op Tenerife alleen nog te betreden met een corona-certificaat
Beeld: Freepik

Binnenruimtes horeca op Tenerife alleen nog te betreden met een corona-certificaat (UPDATE)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

SANTA CRUZ – Sinds maandag 26 juli zijn de binnenruimtes van de bars en restaurants op het Canarische Eiland Tenerife alleen nog te betreden als je een corona-certificaat hebt. Voor de bewoners van het eiland is dat HIER aan te maken en voor buitenlanders geldt dat het EU-Digital COVID-certificaat (EUDCC) ook geldt als bewijs waarmee je kunt aangeven of je gevaccineerd bent, of je hersteld bent van Covid of dat je een negatieve corona-test hebt.

UPDATE vrijdag 30 juli: Het Hooggerechtshof op de Canarische Eilanden heeft de eis om een corona-certificaat te laten zien om de binnenruimtes in de horeca op Tenerife geannuleerd. KLIK HIER voor meer informatie.

De verplichting van het corona-certificaat om binnenruimtes van de horeca te kunnen betreden geldt alleen voor eilanden in het regionale corona-stoplicht niveau 4 (bruin). Op dit moment is dat alleen het eiland Tenerife. Deze verplichting geldt dus NIET op de overige eilanden, te weten Gran Canaria, Fuerteventura en La Palma in niveau 3 (rood), La Gomera, Lanzarote en La Graciosa in niveau 2 (geel) en El Hierro in niveau 1 (groen).

De verplichting van het corona-certificaat geldt voor alle personen vanaf 18 jaar die dus kunnen aantonen dat ze volledig gevaccineerd zijn, dat ze covid hebben gehad en hersteld zijn of dat ze een corona-test hebben laten afnemen en het resultaat uiteraard negatief is. Bewoners van de Canarische Eilanden kunnen HIER een certificaat aanmaken terwijl voor buitenlandse bezoekers geldt dat ze het EU-Digital COVID-certificaat (EUDCC) kunnen gebruiken.

Het EU-Digital COVID-certificaat (EUDCC) wordt in Nederland aangemaakt via de CoronaCheck-app en in België via de CovidSafeBE-app. In Spanje kunnen de certificaten aangemaakt worden via de website van het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid of via de regionale websites of smartphone apps zoals we HIER al eens hebben omschreven en uitgelegd.

Geen avondklok

Op dinsdag werd bekend dat de aanvraag van de regionale overheid van de Canarische Eilanden om op Tenerife een avondklok in te stellen opnieuw is afgekeurd. Dat wil zeggen dat er dus voorlopig nog geen avondklok geldt, niet op Tenerife en niet op de overige zeven eilanden van de Spaanse archipel.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.