Catalonië wil avondklok met 7 dagen verlengen in 162 gemeenten

Catalonië wil avondklok met 7 dagen verlengen in 162 gemeenten
Beeld: Europa Press

Catalonië wil avondklok met 7 dagen verlengen in 162 gemeenten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – De regionale overheid van Catalonië heeft aan het regionale Hooggerechtshof gevraagd om de avondklok die al geldt sinds 17 juli opnieuw met 7 dagen te verlengen in de autonome regio. Net zoals voorheen geldt deze avondklok lokaal maar moet het aantal gemeenten verlaagd worden van de huidige 165 naar 162 gemeenten waar de corona-incidentie buitengewoon hoog is. Onder die gemeenten bevinden zich de provinciale hoofdsteden Barcelona, Tarragona, Lleida en Girona maar ook veel populaire badplaatsen aan de Costa Brava, Costa Barcelona en Costa Dorada.

Als het aan de regionale overheid ligt heeft men van 31 juli tot en met 6 augustus in Catalonië opnieuw te maken met een lokale avondklok in 162 gemeenten, 3 minder dan de huidige 165 gemeenten. Het Catalaanse regionale Hooggerechtshof moet dit nog beoordelen maar heeft al twee keer toestemming gegeven voor de instelling en verlenging van de lokale avondklok van 17 tot en met 23 juli en van 24 tot en met 30 juli.

Er is dus een kans dat inwoners van Catalonië maar ook vakantiegangers die de Costa Brava, Costa Barcelona, Costa Dorada of Barcelona bezoeken rekening moet houden dat men vanaf 01.00 ‘s nachts niet meer buitenshuis mag zijn. Op dit moment geldt in Catalonië ook dat het nachtleven gesloten is, dat de horeca moet sluiten om 00.30 uur en dat de sociale bijeenkomsten gelimiteerd zijn tot 10 personen. Verder mogen kustgemeenten een samenscholingsverbod uitgeven op bijvoorbeeld stranden en parken om de zogenaamde ‘botellones’ ofwel straatfeesten van jongeren tegen te gaan.

Cijfers

De druk op de ziekenhuizen in Catalonië neemt nog steeds toe met 535 Covid-patiënten op de intensive care en 2.237 Covid-patiënten in ziekenhuizen. Op dinsdag werd er melding gedaan van 5.487 niewue positief geteste personen en maar liefst 58 corona-doden waarvan 20 in bejaardencentra. 18,2 procent van alle corona-testen afgelopen week waren positief en de corona-incidentie voor de autonome regio is inmiddels gestegen naar 1.136 op 100.000 inwoners in de voorbije 14 dagen.

Formulier

Diegene die toch tijdens de avondklok op straat moet zijn in de gemeenten met een avondklok in Catalonië, kunnen gebruik maken van het formulier ‘Certificado autorresponsable de desplazamiento nocturno’: KLIK HIER om dit formulier te downloaden (PDF in het Catalaans, Spaans, Engels).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.