Search
menu
Search

Worden de meeuwen in Spanje steeds agressiever?

Oeps ... foto ontbreekt!

Worden de meeuwen in Spanje steeds agressiever?

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Meeuwen komen overal voor, niet alleen nabij het water maar ook meer landinwaarts in de steden die langs het water liggen. De meeuwen gaan steeds meer landinwaarts waarbij het regelmatig tot opstootjes komt met mensen. Veel van hen denken dat de meeuwen agressiever zijn geworden.

Feit is echter dat meeuwen (gaviotas) eigenlijk altijd redelijk agressief zijn geweest. Dat laten deze vogels met name zien als men te dicht bij het nest of de jonge vogels komt. Het probleem is echter dat er nu zoveel meeuwen zijn dat er dus ook meer nesten zijn om te beschermen en hoe dichter de vogels bij de mensen komen.

In de tijd van de nesten kunnen de meeuwen gevaarlijk en agressief gedrag vertonen waarbij de vogels veel hun krachtige klauwen gebruiken. Als een dier of mens te dichtbij komt dan komt de meeuw in actie waarbij het ook vaak voorkomt dat de vogels in groepsverband overgaan tot de aanval/verdediging.

Naast het gebruik van de krachtige klauwen kunnen de meeuwen ook overgeven of de uitwerpselen lozen op de dier of persoon die het doelwit is. Daarbij lijkt het soms op de beroemde film ‘Birds’ van Alfred Hitchcock.

Meeuwen zijn ook steeds meer landinwaarts te vinden waarbij ze niet bang zijn en met gemak eten van tafel pikken als zij dat willen. Aangezien het grote vogels zijn en geen kleine huismussen of duiven schrikken de meeste mensen en dieren van de actie van de meeuwen.

Dus, zijn de meeuwen agressiever of niet. Waarschijnlijk vertonen ze hetzelfde gedrag als altijd maar omdat er meer meeuwen zijn die daarnaast steeds dichter bij de mens komen lijkt het erop dat de vogels agressiever zijn.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?