Worden de meeuwen in Spanje steeds agressiever?

Worden de meeuwen in Spanje steeds agressiever?
Beeld: Pixabay

Worden de meeuwen in Spanje steeds agressiever?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Meeuwen komen overal voor, niet alleen nabij het water maar ook meer landinwaarts in de steden die langs het water liggen. De meeuwen gaan steeds meer landinwaarts waarbij het regelmatig tot opstootjes komt met mensen. Veel van hen denken dat de meeuwen agressiever zijn geworden.

Feit is echter dat meeuwen (gaviotas) eigenlijk altijd redelijk agressief zijn geweest. Dat laten deze vogels met name zien als men te dicht bij het nest of de jonge vogels komt. Het probleem is echter dat er nu zoveel meeuwen zijn dat er dus ook meer nesten zijn om te beschermen en hoe dichter de vogels bij de mensen komen.

In de tijd van de nesten kunnen de meeuwen gevaarlijk en agressief gedrag vertonen waarbij de vogels veel hun krachtige klauwen gebruiken. Als een dier of mens te dichtbij komt dan komt de meeuw in actie waarbij het ook vaak voorkomt dat de vogels in groepsverband overgaan tot de aanval/verdediging.

Naast het gebruik van de krachtige klauwen kunnen de meeuwen ook overgeven of de uitwerpselen lozen op de dier of persoon die het doelwit is. Daarbij lijkt het soms op de beroemde film ‘Birds’ van Alfred Hitchcock.

Meeuwen zijn ook steeds meer landinwaarts te vinden waarbij ze niet bang zijn en met gemak eten van tafel pikken als zij dat willen. Aangezien het grote vogels zijn en geen kleine huismussen of duiven schrikken de meeste mensen en dieren van de actie van de meeuwen.

Dus, zijn de meeuwen agressiever of niet. Waarschijnlijk vertonen ze hetzelfde gedrag als altijd maar omdat er meer meeuwen zijn die daarnaast steeds dichter bij de mens komen lijkt het erop dat de vogels agressiever zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.