Amazon Spanje verhoogt het Prime abonnement met bijna 14 euro per jaar

Amazon Spanje verhoogt het Prime abonnement met bijna 14 euro per jaar
Beeld: 123rf

Amazon Spanje verhoogt het Prime abonnement met bijna 14 euro per jaar

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Amazon heeft via e-mails alle Prime-abonnees in Spanje laten weten dat vanaf 15 september 2022 de abonnementsprijzen verhoogd worden. Het meest gangbare abonnement is jaarlijks en dat wordt met bijna 14 euro of 36% verhoogd naar 49,90 euro. Amazon verklaart deze prijsstijging vanwege de hogere kosten en inflatie in Europa. 

Prime-abonnees zullen vanaf 15 september 2022 voor hun jaarabonnement niet meer 36 euro maar 49,90 euro moeten betalen, dat is 13,90 euro meer dan voorheen. Prime abonnees die maandelijks betalen zullen ook duurder uit zijn want die prijzen gaan met 1 euro omhoog, van 3,99 euro naar 4,99 euro per maand. Het verschil tussen een jaarabonnement van 49,90 of een maandelijks te betalen bedrag van 4,99 euro zal op jaarbasis 10 euro zijn.

Dit is de tweede prijsverhoging die Amazon doorvoert in Spanje. In 2018 werd Amazon Prime ook duurder toen het abonnement van 19 naar 36 euro ging. Dit keer wordt als reden opgegeven de algemene en materiële stijging van de kosten en de inflatie die specifieke kosten van Prime-diensten beïnvloeden. Amazon schrijft dat het om omstandigheden gaat die niet afhankelijk zijn van Amazon.

Wat is Prime?

Bij Amazon kun je een Prime-abonnee worden door jaarlijks een vast bedrag te betalen. Daarmee heb je vele voordelen zoals de levering van slechts één dag bij miljoenen (maar niet alle) artikelen. Het ligt er echter wel aan of het gewenste product aangeboden wordt door Amazon of door een verkoper rechtstreeks.

Is er geen levering van één dag mogelijk dan is de levering binnen 2 of 3 dagen gratis voor Prime klanten. Daarnaast genieten Prime-abonnees ook van leveringen op zaterdag en/of zondag en in het geval van levering van één dag en kunnen artikelen op speciale plaatsen worden opgehaald indien gewenst. 

Als Prime-abonnee heb je eigenlijk ook het hele jaar door kortingen via de Flash aanbiedingen en eenmaal per jaar met de Prime Day, exclusief voor Prime-abonnees. Daarnaast geniet men als Prime-abonnee van Prime Video (zoiets als Netflix en een service die steeds groter en belangrijker wordt), Amazon Music Prime (zoiets als Spotify met 2 miljoen liedjes), Prime Reading (boekenservice), Amazon Photos opslag voor foto’s en een virtuele harde schijf en meer.

Ga naar de inhoud