skip to Main Content
Spaanse melkboeren krijgen financiële steun van regering

Spaanse melkboeren krijgen financiële steun van regering

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

leche1aMADRID – Het Spaanse ministerie van Landbouw zal ongeveer 300 euro per koe toekennen aan landbouwondernemingen die hun melk met verlies verkopen in Spanje. De financiële steun gaat naar landbouwbedrijven die melk verkopen aan een prijs lager dan de productiekosten. Volgens de landbouw minister komen 2.500 tot 3.000 boerderijen in aanmerking.

De beslissing is door de minister aangekondigd op de radio, enkele maanden voor de algemene verkiezingen voor het einde van het jaar. De oppositiepartijen zien deze financiële steun dan ook meer als verkiezingsstunt dan een echte hulp voor de boeren. De beslissing komt ook na manifestaties van duizenden melkboeren in Galicië, die een minimumprijs willen.

De boeren lieten blijken dat enkele boerderijen melk verkopen aan abnormaal lage prijzen van 22 tot 23 eurocent per liter. Zij willen dat de regering een akkoord sluit identiek aan wat een maand geleden in Frankrijk is beslist: een minimumprijs van 34 eurocent.

De Spaanse minister merkte echter op dat “noch Frankrijk, noch Spanje prijzen kan vastleggen”. Het gaat om een akkoord tussen verschillende spelers op de markt, alus de minister.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken