skip to Main Content
Opening nieuwe Ikea in Tarragona weer een stapje dichterbij

Opening nieuwe Ikea in Tarragona weer een stapje dichterbij

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ikea-tarragona2aTARRAGONA – Volgens de Diari de Tarragona zal de gemeente Tarragona in de maand september de laatste wijzigingen aan het bestemmingsplan goedkeuren zodat de nieuwe vestiging van de Ikea eindelijk gebouwd kan gaan worden. Naast de gemeente is ook de regionale overheid van Catalonië bezig om de juiste documenten en vergunningen goed te keuren en als dat allemaal gaat lukken zou de bouw nog dit jaar kunnen beginnen waarna de Ikea in Tarragona binnen een jaar open kan gaan.

In principe zou de Ikea in Tarragona al in 2015 haar deuren hebben geopend maar vanwege administratieve romslomp en het feit dat Ikea ook bezig was met andere vestigingen in Sabadell, Alcorcón nabij Madrid en in Valencia, werden de plannen voor de winkel in Tarragona op een laag vuurtje gezet. Het lijkt er nu echter op dat de Zweedse meubelgigant de versnelling een stapje hoger heeft gezet door alle documenten en vergunningsaanvragen af te ronden en in te dienen bij de gemeente Tarragona en de Generailtat de Catalunya.

De gemeente Tarragona ziet de Ikea graag komen en schijnbaar vinden ook de inwoners van de stad en omgeving het niet al te erg want er zijn amper klachten over de mogelijke komst van de Ikea. Dat is in de stad Alicante aan de Costa Blanca wel een ander verhaal. Daar wil men het maar niets eens worden over de juiste locatie, iets waar de Ikea in Tarragona zich geen zorgen over hoeft te maken want die plaats is al bekend.

Lees hier ons grote Ikea in Spanje verhaal.

De Ikea in Tarragona moet gebouwd worden naast de T-11 autoweg die Tarragona verbindt met de stad Reus. Het terrein bevindt zich in Campclar, een wijk van Tarragona gelegen tegenover het bekende Les Gavarres winkelgebied met onder andere de Carrefour, Bauhaus, Leroy Merlin, Mercadona, Lidl, Media Markt en Decathlon winkels. Naast de Ikea vestiging moet er een hele nieuwe wijk gebouwd worden.

Ikea Spanje heeft al eerder aangegeven alles klaar te hebben om hun 60 miljoen euro te gaan investeren in de nieuwe winkel, de eerste die in Catalonië buiten de provincie Barcelona zou komen te liggen. Nu zijn er drie Ikea-vestigingen in Catalonië, te weten in Hospitalet de Llobregat, Badalona en Sabadell, alle drie rondom de stad Barcelona – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken