skip to Main Content
Een gewonde bij Indiana Jones achtig feest met een grote bal in plaats van een stier nabij Madrid

Een gewonde bij Indiana Jones achtig feest met een grote bal in plaats van een stier nabij Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

El Confidencial

MADRID – Waarschijnlijk heb je er nog nooit van gehoord maar in het dorp Mataelpino in de provincie Madrid vindt elk jaar een feest plaats waarbij de stier vervangen is door een grote 250 kilo wegende bal die door de straten rolt. Dit jaar is er een persoon bij het “boloencierro” gewond geraakt toen hij in aanraking kwamen met de grote zware bal.

Waarschijnlijk heeft ooit iemand in dit 1.700 personen tellende dorp een film van Indiana Jones gezien waarbij Harrison Ford voor een grote bal uit moet rennen om zijn leven te redden. Aangezien de gemeente van het dorp geen geld heeft om een stierenren te organiseren besloot men acht jaar geleden de stier te vervangen door een grote 250 kilo wegende bal die gemaakt is van synthetische hars of in het Spaans resina sintética.

De bedoeling is dat de bal los wordt gelaten op het hoogste deel van het dorp waarna de bal door de hoofdstraat naar beneden rolt. Voor de bal rennen de deelnemers die moeten proberen sneller dan de bal bij de finish te komen. Dit jaar is daar echter een persoon gewond bij geraakt. De 29-jarige renner kwam tussen een hek en de zware bal klem te zitten en liep een traumatisch hersenletsel op. Hij werd in helikopter vervoerd naar het ziekenhuis. Bij de editie van 2017 raakten twee personen gewond.

Dit jaar was het alweer de achtste keer dat het “boloencierro” feest werd georganiseerd. Net zoals elk jaar waren er versies voor volwassen renners en voor de kinderen die uiteraard voor kleinere en lichtere ballen uitrennen. Het was dit jaar de tweede keer dat de drie meter brede bal bij de volwassen-ren 250 kilo woog, dat was de jaren hiervoor altijd 100 kilo maximaal.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken