skip to Main Content
Mogelijk Britse toerist besmet met listeria bacterie in Andalusië
RTVE

Mogelijk Britse toerist besmet met listeria bacterie in Andalusië

SEVILLA – Nadat de uitbraak van de listeria-infectie bekend werd zijn er 195 personen besmet geraakt met de bacterie, zijn er nog eens 64 verdachte besmettingsgevallen en zijn er twee personen overleden als gevolg van de listeria bacterie. Nu is er mogelijk ook een Britse toerist die half augustus tijdens een bezoek aan Sevilla waarschijnlijk de bacterie heeft opgelopen en ziek is geworden.

Deze Britse toerist werd ziek na het eten van vlees en werd in een ziekenhuis in Sevilla onderzocht. Daarna ging de Brit terug naar zijn eigen land maar werd hij tijdens zijn reis in Frankrijk enkele dagen opgenomen in het ziekenhuis. Het gaat om de eerste buitenlander die besmet is geraakt na het eten van het besmette vlees in Andalusië.

Op het moment van schrijven zijn er in totaal met zekerheid 193 personen besmet geraakt met de listeria bacterie. Daarvan zijn er 158 in Sevilla, 17 in Huelva, 10 in Cádiz, 4 in Granada en 4 in Málaga. Daarnaast zijn er ook personen besmet geraakt in Aragon (1) en Extremadura (1) en 22 mogelijke besmettingen in Aragón (6), Asturië (6), Castilla-La Mancha (9) en Castilla y León (1).

Er zijn ook nog eens 64 personen waar een verdenking is dat ze een listeria infectie hebben waaronder naast de eerder genoemde regio’s ook gevallen in Madrid, Valencia en Melilla. 

De listeria (listeriosis) bacterie kan in sommige gevallen dodelijk zijn zoals bij ouderen, zwangere vrouwen en jonge kinderen. Het ziektebeeld behorend bij een Listeria-infectie zijn onder andere: meningitis, sepsis, pneumonie, endocarditis, encefalitis, otitis media en endometritis. Besmetting met Listeria kan een miskraam of doodgeboren kind tot gevolg hebben. Ouderen, kinderen en zieken kunnen ook ziek worden van een besmetting door Listeria.

In alle gevallen gaat het over personen die gegeten hebben van producten van de fabrikant La Mecha/Magrudis en witte merken van dezelfde fabrikant (verkocht door Comercial Martínez León) die sinds 15 augustus de productie van o.a. de ‘carne mechada’ gestopt is. Carne mechada is een soort van gehaktbrood waarbij het varkensvlees op een speciale manier in zijn eigen vet gekookt wordt. Het is een typisch gerecht in delen van Andalusië.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Ben blij dat de redactie het ziektebeeld van deze besmetting t.w. meningitis, sepsis, pneumonie, endocarditis, encefalitis, otitis media en endometritis op genomen hebben in het artikel.
    Nou weten we in elk geval waar we op moeten letten..

    1. Redactie, kunnen jullie inderdaad een toelichting geven op alle ziektebeelden die jullie noemen in hun Latijnse bewoording? Ik ben oprecht geïnteresseerd … en de lezer zal nu elk ziektebeeld moeten gaan googlen. Zal toch niet jullie bedoeling zijn?

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken