Spectaculaire tornado in binnenland provincie Málaga zorgt voor schade

Spectaculaire tornado in binnenland provincie Málaga zorgt voor schade
Beeld: Archieffoto

Spectaculaire tornado in binnenland provincie Málaga zorgt voor schade

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Inwoners in en rondom het dorp Campillos in het binnenland van de provincie Málaga hebben maandag te maken gehad met een spectaculaire tornado. Het speciale weerfenomeen werd door diverse inwoners van het dorp op video vastgelegd en gedeeld op internet. De tornado is volgens de Spaanse kranten het gevolg van een ‘DANA’ ofwel ‘gota fría’.

Voordat de tornado bij Campillos plaatsvond had de Protección Civil ofwel de burgerwacht al gewaarschuwd vanwege een mogelijke tornado vorming. De voorspelling kwam uit en in de nabijheid van het dorp werd door veel mensen de grote tornado gezien. 

De tornado heeft ook voor veel schade gezorgd bij diverse woningen en een schuur van een boer die compleet verwoest werd. Er vielen gelukkig geen gewonden bij de mensen maar veel geiten zijn overleden.

De tornado werd op slechts één kilometer van het dorp Campillos gevormd langs de weg Campillos-Los Corrales (Sevilla). In feite ging het volgens de kranten om twee tornado’s die tegelijk het dorp Campillos bedreigden. Inwoners werden opgeroepen hun huizen niet te verlaten en geen gebruik te maken van personenwagens.

Nadat de tornado’s weer voorbij waren begon het heftig te regenen terwijl er ook hagel viel in het dorp Sierra de Yeguas. HIer stonden veel straten blank, liepen garages onder en lag er modder en stenen op de wegen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.