skip to Main Content
Spectaculaire tornado in binnenland provincie Málaga zorgt voor schade
Archieffoto

Spectaculaire tornado in binnenland provincie Málaga zorgt voor schade

MÁLAGA – Inwoners in en rondom het dorp Campillos in het binnenland van de provincie Málaga hebben maandag te maken gehad met een spectaculaire tornado. Het speciale weerfenomeen werd door diverse inwoners van het dorp op video vastgelegd en gedeeld op internet. De tornado is volgens de Spaanse kranten het gevolg van een ‘DANA’ ofwel ‘gota fría’.

Voordat de tornado bij Campillos plaatsvond had de Protección Civil ofwel de burgerwacht al gewaarschuwd vanwege een mogelijke tornado vorming. De voorspelling kwam uit en in de nabijheid van het dorp werd door veel mensen de grote tornado gezien. 

De tornado heeft ook voor veel schade gezorgd bij diverse woningen en een schuur van een boer die compleet verwoest werd. Er vielen gelukkig geen gewonden bij de mensen maar veel geiten zijn overleden.

De tornado werd op slechts één kilometer van het dorp Campillos gevormd langs de weg Campillos-Los Corrales (Sevilla). In feite ging het volgens de kranten om twee tornado’s die tegelijk het dorp Campillos bedreigden. Inwoners werden opgeroepen hun huizen niet te verlaten en geen gebruik te maken van personenwagens.

Nadat de tornado’s weer voorbij waren begon het heftig te regenen terwijl er ook hagel viel in het dorp Sierra de Yeguas. HIer stonden veel straten blank, liepen garages onder en lag er modder en stenen op de wegen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken