Franse Actrice Marion Cotillard krijgt Donostia prijs bij het filmfestival van San Sebastian

Franse Actrice Marion Cotillard krijgt Donostia prijs bij het filmfestival van San Sebastian
Beeld: 123rf

Franse Actrice Marion Cotillard krijgt Donostia prijs bij het filmfestival van San Sebastian

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

SAN SEBASTIAN – Op het wereldberoemde filmfestival van San Sebastián, tevens ook het grootste filmfestival van Spanje, gaat de grote prijs voor een vrouwelijke actrice naar de Franse Marion Cotillard. Ze staat dit jaar op het podium naast acteur Johnny Depp.

Nadat ze de show stal op één van de grootste sensaties op het laatste filmfestival van Cannes, de film Annette, staat Marion Cotillard weer in de belangstelling. Ze zal 17 september aanstaande afreizen naar San Sebastián, om er op de inwijding van het filmfestival een prijs te ontvangen voor haar carrière.

De prijs wordt toegekend op het galabal in het emblematische Kursaal gebouw. De nog relatief jonge actrice bewijst zo nog maar eens dat ze één van de belangrijkste Europese actrices van haar generatie is.

Cotillard, geboren in Frankrijk in 1975, is bekend van een reeks erg verschillende rollen. Ze speelde zowel in kleinschalige dramas als in een aantal blockbusters. Zo bijvoorbeeld The Dark Knight Rises, La vie en rose of Big Fish. Dat Cotillard een veelzijdige actrice is, bewees ze onlangs ook in de nieuwe film van Leos Carax, Annette.

Het gaat om de laatste prijs die dit jaar bekend werd gemaakt. De eerste, een aantal weken geleden aangekondigd, gaat naar Johnny Depp, maar werd met minder enthousiasme onthaald. Cotillard zal op het festival ook een tweede keer aanwezig zijn, maar dan omwille van de productie van de documentaire Bigger than us, die op 18 september te zien zal zijn in het Victoria Eugenia theater. 

De 69e editie van het filmfestival van San Sebastián gaat door tussen 17 en 25 september op verschillende plaatsen in de stad. Meer informatie vind je hier  in het Spaans of Engels.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.