skip to Main Content
Acteur Richard Gere in Valencia om te strijden voor de daklozen

Acteur Richard Gere in Valencia om te strijden voor de daklozen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

gere1aVALENCIA – De Amerikaanse acteur Richard Gere is samen met zijn vriendin in Valencia om als vertegenwoordigers van de stichting RAIS meer aandacht te geven aan de daklozen. In Valencia wonen volgens de gemeente 404 mensen op straat iets waar Richard Gere en zijn Spaanse vriendin Alejandra Silva aandacht aan willen besteden.

Richard Gere ging zich bezighouden met het probleem van de daklozen nadat hij voor de film “Time out of mind” gedurende enkele dagen tussen de daklozen in New York ging wonen. Hij raakte daarna erg betrokken bij de stichting RAIS die strijd voor de daklozen en hen meer kansen en meer hulp willen bieden.

In Valencia gebeurde dit tijdens de presentatie van de campagne Homeless MeetUp Valencia waarbij de acteur enkele Spaanse daklozen leerde kennen. In de Palau de la Musica in Valencia presenteerde het stel Gere-Silva de film “Sin techo” waarin de acteur speelt. Op deze manier wil de acteur dankzij zijn bekendheid meer aandacht geven aan het daklozen probleem.

Volgens Gere maakt het niet uit of er 404 daklozen wonen in Valencia of 600.000 daklozen in New York City, het probleem is er en daar moet aandacht aan worden gegeven. Alleen in New York wonen er 24.000 kinderen op straat.

De gemeente Valencia wil ook haar steentje bijdragen en heeft 10 appartementen beschikbaar gesteld voor de daklozen. Dat is nog lang niet genoeg om alle daklozen van de straat te halen maar een begin is er, aldus de gemeente vertegenwoordigers die maar al te graag met Richard Gere op de foto wilden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. ‘Met Richard Gere graag op de foto wilden’………………’k zou me als gemeente raadslid kapot schamen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken