skip to Main Content
Proces rond de moordzaak Visser/Severein begint deze week in Murcia

Proces rond de moordzaak Visser/Severein begint deze week in Murcia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

visser2aMURCIA – Op woensdag 28 september begint eindelijk het strafproces rondom de moord op Ingrid Visser en Lodewijk Severein in Murcia zo’n 3,5 jaar geleden. De vier verdachten van deze gruwelijke moord moeten vanaf deze woensdag voor de rechter van het Provinciale Hof in Murcia verschijnen. Verwacht wordt dat het proces zeker tot half of eind november zal duren.

Mede vanwege het feit dat de gruwelijke moord op de twee Nederlanders in mei van 2013 voor veel opschudding zorgde in Nederland en Spanje wordt verwacht dat er veel media-aandacht aan besteedt zal worden. De openbare aanklager in deze zaak wil dat de verdachten, waaronder de Spanjaard Juan C. die de moord beraamd heeft, voor vijftig jaar achter de tralies verdwijnen. Juan C. was de zakelijke manager van de profvolleybalclub in Murcia en huurde vanwege een zakelijk geschil moordenaars in om Visser en Severein te vermoorden.

Verdachten

Het gaat in dit geval om de twee Roemenen Valentin I. en Constatin S. die de moord op het Nederlandse stel uitvoerde door hen samen met Juan C. naar een afgelegen woning te lokken en het tweetal daar om het leven te brengen. De politie trof in die woning sporen aan van uitzonderlijke wreedheid waaruit bleek dat de lichamen in delen werden gehakt. Uiteindelijk werden de zwaar verminkte lichamen van de Nederlanders in een citroenboomgaard in de gemeente Alquerías op zo’n 5 kilometer van Murcia stad gevonden. Ook de eigenaar van deze boomgaard moet voor de rechter verschijnen voor het verlenen van zijn medewerking door de lichamen te verstoppen. Tegen hem wordt echter drie jaar geëist.

Lees ook: Meer nieuws over de moord op Visser/Severein

Ontkennen

Alle verdachten ontkennen de feiten en zeggen niets met de moord te maken te hebben. Toch meent de openbare aanklager dat hij over voldoende feiten en bewijzen beschikt om het viertal voor het gerecht veroordeeld te krijgen met respectievelijk 50 en 3 jaar aan celstraffen.

Toch een deal

Ondanks het feit dat het viertal ontkent iets met deze moord te maken te hebben wilden zij toch een deal sluiten met de openbare aanklager en de familie van de Nederlanders met twintig jaar celstraf in ruil voor een bekentenis van doodslag in plaats van moord met voorbedachten rade. Zowel de openbare aanklager alsook de particuliere aanklager die de Nederlandse families vertegenwoordigt aanvaarden dit voorstel niet – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken