skip to Main Content
Achtergelaten hond in Almería zorgt voor veel discussie

Achtergelaten hond in Almería zorgt voor veel discussie

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALMERÍA – Onlangs werd een hond ’s-nachts achtergelaten bij het Centro Zoosanitario Municipal van de stad Almería. De volgende ochtend werd het dier gered door de personeelsleden van het centrum en zij gaven hem ook al een naam, Floro. Het dier was door zijn voormalige baas met een verroeste ketting aan een paal vastgebonden en er was geen identificatie chip bij de hond te vinden.

Tijdens de nacht werd het dier door een groep jongeren gevonden die de politie verwittigden. Maar de agenten zeiden dat er geen plaats was waar de hond kon verblijven en zij besloten om hem tot de volgende ochtend daar te laten.

Boze medewerkers van de kennel zeiden dat dit opnieuw aantoont dat er in Almería dringend een 24 uur opvangdienst voor dieren in nood moet komen en zij krijgen gelijk van de o.a. de brandweer. Ook zij hebben al meermaals bij de gemeente geklaagd dat het hun taak niet is om zwerfhonden ’s-nachts te redden.

Ook de vakbond van de politieagenten bekritiseerde het ontbreken tijdens het weekend van een redding- en opvangdienst voor dieren. De lokale politie zegt dat een groot deel van de oproepen die zij van bezorgde inwoners tijdens het weekend krijgen betrekking hebben op achtergelaten honden.

Maar het Centro Zoosanitario Municipal is ook verwikkeld in zijn eigen controverse. Beheerders van het centrum proberen nog altijd aan te tonen waar de duizenden “vermiste” katten en honden gebleven zijn. Een gemeenteraadslid denkt dat zij allemaal zijn ingeslapen.

Roger Frans Lauryssen

Dit artikel is geschreven door Roger Frans Lauryssen en geplaatst door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Dit bericht heeft 11 reacties
 1. In Rotterdam heeft een man een steen om de nek van een hond gedaan en hem dan in het water gegooid. Moet ik nu alle Rotterdammers beschuldigen?

 2. Mijn dochter Diana werkt al sinds 2000 in Triple A en thuis heeft ze soms 6, 7 of meer honden omdat ze altijd de oude honden die geen kans meer hebben op adoptie, meeneemt en ze nog een paar goede laatste jaren bezorgt.
  Wat mij altijd verbaast is dat het altijd weer past tussen de andere honden. Ze gaan prima met elkaar om, er ontstaat weer een rangorde en dat is het. Haar halve keuken bestaat uit medicijnen voor al die oudjes, maar ze zijn zo lief en dankbaar.
  Daarnaast trimt ze niet alleen de binnengebrachte honden in Triple A, maar ook trimt ze honden van baasjes en is voor niet één hond bang. Ze wordt de hondenfluisteraar genoemd.
  Om eerlijk te zijn, ik kan het niet wat zij doet, dus ik heb er veel respect voor.

  1. mijn nicht Lorea (13jaar) is al 2 jaar vrijwilliger bij Triple A. Jammer dat ze in een slechte daglicht geplaatst worden.

 3. Ik ben al 13 jaar in het bezit van zwerfhonden, niets liever dan deze dieren zo dankbaar,zijn mijn kindjes

  1. Ik begrijp het helemaal, ze zijn allemaal zo lief ….werk zelf als vrijwilligster
   bij Animal in Need … geweldig.

 4. Ik heb 5- jaar geleden 2- honden (broer en zus) uit het dierenasiel gehaald. Zijn echt 2 schatten van honden, lief, dankbaar en sterker dan een rashond. Dierenvrienden raad ik aan om in een asiel in Spanje een hond of kat te adopteren. Vandaag zag ik nog op de Spaanse tv een lieve hond ter adoptie, de eigenaar van deze hond wou zijn hond laten inslapen bij de dierenarts, de dierenarts wou dat niet doen, de eigenaar wou de hond niet meer en heeft hem bewusteloos geslagen en de hond levend in de grond gestopt, zo vreselijk, gelukkig heeft een buur hem gevonden! Hoe kan je je trouwe vriend zo pijn doen…de diereneigenaar is verhoord door politie…en je kan het niet geloven…die man is weer vrij 🙁 Hoe is dit mogelijk…van mij part mag deze beul het zelfde lot ondergaan. Hopelijk vinden ze een goede thuis voor deze lieve hond.

 5. In Benidorm zie je ook geen katten meer, afschuwelijk leed voor al die dieren, Spanje is dier onvriendelijk, het zou je baas maar wezen ,een verroeste ketting dat zegt al genoeg, ik hoop dat het Hondje een goede baas zal krijgen,met een warme mand.je bent mens onwaardig om zoiets te doen.er zal ook geen geluk op liggen voor zijn toekomst, de boemerang komt altijd terug op jezelf.

 6. Deze schoften zijn geen knip voor de neus waard. Elk dier maakt niet uit wat heeft recht op een fijn leven zoals veel mensen met dieren omgaan is meer dan schandalig deze personen zouden dan ook op gelijke wijze aangepakt moeten worden en hebben geen recht op een normaal leven aa pakken die schoften.

 7. Wil je een hond hebben als een kind, dan even 500 euro overleggen aan de gemeente dat men terugkrijgt bij het overlijden van een hond. Dus inlevering hond en chips, enz. met goede papieren. Een betere registratie is nodig, want het is nu nog steeds een puinhoop. Misschien zijn er andere mogelijkheden, want de huidige toestand is niet goed te noemen.

  1. Eigenlijk een heel goed plan noordhollander! Op die manier zullen de mensen de hond niet zo heel makkelijk als oud vuil weggooien of in een asiel dumpen (voor de “gelukkigen”.) Dieren in Spanje is helaas nog een heel groot probleem met honderdduizenden dieren die gedumpt worden.

  2. Dit lijkt mij niet zo’n goed plan. Stel dat de slechterikken de 500€ terug willen hebben. Dan zouden ze wel iets kunnen verzinnen om het hondenleven te bekorten op een manier dat het natuurlijk lijkt.
   Ik woon in Spanje en al 7 jaar in het bezit van zo’n achtergelaten hondje.
   Het liefste wat mij is overkomen. Hij is lief, grappig en oh zo trouw. Ik zou hem voor geen goud willen missen.
   Deze diertjes zijn zo dankbaar voor een beter leven. Ik kan het iedereen aan raden. Deze mensen die zo met dieren omgaan wens ik niet veel goeds toe.
   Geen mooie gedachte, maar dat voel ik wel zo.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken