skip to Main Content
Annuleringen bij Ryanair worden verlengd gedurende de winter tot maart 2018

Annuleringen bij Ryanair worden verlengd gedurende de winter tot maart 2018

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Ierse low cost vliegmaatschappij heeft zich klaarblijkelijk niets aangetrokken van alle kritiek op de ruim 2.200 geannuleerde vluchten in september en oktober en het feit dat daardoor meer dan 285.000 passagiers simpelweg niet konden vliegen. Op woensdag heeft Ryanair aangekondigd nogmaals minstens 400.000 passagiers aan de grond te houden door minder vliegtuigen te gaan inzetten door het gebrek aan piloten. Dat laatste is niet bevestigd door de vliegmaatschappij zelf maar wordt over het algemeen wel als oorzaak gezien van de crisis binnen Ryanair.

Tussen begin november en eind maart zullen er 400.000 passagiers zijn niet niet kunnen vliegen met Ryanair omdat er 34 routes geannuleerd worden, twee van hen die (voorlopig) betrekking hebben op vliegvelden in Spanje. Er zullen 25 van de 400 vliegtuigen minder gaan vliegen deze winter waardoor er nog een onbekend aantal vluchten geen doorgang zullen vinden. Ook gedurende de zomer tussen april en oktober 2018 zullen er 10 vliegtuigen minder ingezet worden terwijl men 445 vliegtuigen hoopte te kunnen gebruiken. Dat laatste is voorlopig nog niet zo’n groot probleem omdat voor de vluchten van de zomer 2018 nog geen reserveringen waren aangenomen.

Spanje

Voorlopig zijn er twee routes die met Spanje te maken hebben die geannuleerd gaan worden deze winter, te weten Glasgow (Schotland) naar Las Palmas (Gran Canaria) en Sofía (Bulgarije) naar Castellón (Comunidad Valenciana). Ryanair maakte een lijst bekend met daarop 34 routes die deze winter 2017/2018 niet bevlogen zullen worden. Op de lijst staan geen Nederlandse en Belgische vliegvelden vermeld maar wel vliegvelden in o.a. Schotland, Engeland, Italië, Griekenland, Duitsland, Polen, Bulgarije, Roemenië. Ryanair zegt dat er dus 34 routes geannuleerd zijn maar dat de overige 1.800 vliegroutes gewoon doorgang zullen vinden en niet beïnvloed zullen worden door de annuleringen op de getroffen routes.

Piloten

Volgens Ryanair hebben ze er een zooitje van gemaakt wat betreft de vakantiedagen van de piloten en cabinepersoneel waardoor ze al in september en oktober een tekort aan personeel hadden. Daarnaast waren er diverse omstandigheden waardoor de punctualiteit van de Ierse maatschappij niet goed was en dat wilde men verbeteren door het wat rustiger aan te doen en daardoor tussen de 280.000 en 310.000 passagiers niet te laten vliegen. De geruchten spreken echter de woorden van Ryanair tegen en laten zien dat de low cost maatschappij problemen heeft om haar piloten te behouden die massaal naar andere vliegmaatschappijen zoals Norway en Easyjet verhuizen. Dat laatste is door Ryanair uiteraard niet bevestigd.

Volgens de wat aantallen passagiers en routes grootste Europese vliegmaatschappij moeten alle personeelsproblemen op 1 januari opgelost zijn en kan men rustig aan beginnen met het op tijd laten vliegen van alle vliegtuigen op alle routes. Toch heeft Ryanair al aangegeven minder routes te gaan presenteren voor de zomer 2018 waardoor er bestemmingen zullen zijn die niet meer aangevlogen zullen worden. Er wordt op dit moment gesproken van 10 bestemmingen minder maar dat kan oplopen. Het is nog niet bekend of die 10 geannuleerde routes te maken hebben met Spanje, Nederland of België.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Ik vind het bijzonder raar dat men zegt dat er geen Belgische of Nederlandse of Spaanse vliegvelden bij betrokken zijn! Gisteren is de vlucht van Murcia naar Eindhoven gewoon aan de grond blijven staan, zonder voorafgaande verwittiging! Eerst melding dat er vertraging was van anderhalf uur en een kwartier later melding dat de vlucht geannuleerd was! Passagiers waren toen al allemaal door de douane! Dan zou de vlucht vandaag toch vertrekken om 12.50 uur om dan ‘s avonds nog een bericht te krijgen dat hij pas ging vertrekken om 14.50 uur…. leuk is anders! Wie geen plaats had om te overnachten kon met de bus mee op hotel en verder werd daar geen uitleg aan gegeven. Maar die vlucht stond NIET op de lijst van de geannuleerde vluchten! Ze rommelen maar wat aan bij Ryanair! Ik heb nog nooit met hen gevlogen en ga dat ook nooit doen! Goedkoop maar je moet er stalen zenuwen voor hebben en alles nemen zoals het komt… ik denk dat die veel passagiers gaan verliezen op die manier.

    1. In dit artikel gaat het over de vluchten die vanaf november worden geannuleerd, niet over de vluchten die tot 28 oktober worden geannuleerd

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken