skip to Main Content
Geplande stakingen op vliegvelden in Spanje zijn afgeblazen na een nieuw akkoord

Geplande stakingen op vliegvelden in Spanje zijn afgeblazen na een nieuw akkoord

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Goed nieuws voor diegene die de komende weken en maanden naar of vanuit Spanje moeten vliegen. De door het personeel van Aena en ENAIRE geplande stakingen zijn voorlopig afgeblazen nadat de vakbonden en de organisatie van de Spaanse vliegvelden een principeakkoord hebben weten te bereiken. Gedurende lange tijd dreigden er stakingen van 25 dagen in o.a. de maanden september en oktober maar die gaan dus nu niet meer door.

De vakbonden die duizenden medewerkers vertegenwoordigen hebben een principeakkoord weten te bereiken met ANAIRE en Aena waarna de geplande stakingen van 25 dagen zijn afgeblazen. Het enige wat nu nog moet gebeuren is het tekenen van deze overeenkomsten amar alle betrokken partijen verwachten daarbij geen problemen waarna de crisis en dreigende stakingen op zo’n beetje alle Spaanse vliegvelden van de baan zijn.

Voordat deze gesprekken en onderhandelingen plaatsvonden werd door de Aena en ENAIRE medewerkers gedreigd met 25 stakingsdagen tussen september en eind december. Men zou op 17, 22, 24 en 29 september: 1, 6,11,15, 27, 30 en 31 oktober: 3 en 5 november: 1, 4, 5, 7, 8, 10, 26, 27, 28, 29 en 30 december het werk gaan neerleggen waardoor er een grote chaos zou kunnen ontstaan op de vliegvelden. Toen eenmaal besloten werd dat alle betrokken partijen rond de tafel gingen zitten werden de stakingen van september al geannuleerd maar werd er nog steeds gedreigd met stakingen in oktober, november en december.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken