skip to Main Content
Mariano Rajoy krijgt tijdens bezoek aan Washington steun van Trump wat betreft Catalonië

Mariano Rajoy krijgt tijdens bezoek aan Washington steun van Trump wat betreft Catalonië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – “Me gustaría que España siguiera unida” ofwel “ik zou graag zien dat Spanje verenigd blijft” was wat de Amerikaanse president Trump zei tijdens de persconferentie bij het bezoek van de Spaanse minister-president in Washington op dinsdag. Trump staat dus achter de centrale regering van Spanje en wil dat Spanje ook een verenigd land blijft. In principe was het helemaal niet de bedoeling om over Catalonië te praten maar de pers kon het niet laten en toch werd er naar zijn mening gevraagd.

Rajoy zal zich nu zeker gesteund voelen door de Amerikaanse president maar of de Catalanen (en Spanjaarden) daar nu zo van onder de indruk zullen zijn is nog maar de vraag. Trump wist te melden: “Ik denk dat de Catalanen Spanje niet zullen verlaten. Ik wil als president van de Verenigde Staten dat ze bij Spanje blijven. Het zou een stomme actie zijn als de Catalanen Spanje zouden verlaten”.

De rest van de bijeenkomst was schouder kloppen, handje schudden en goed over elkaar praten, over hun politiek, de gezamenlijke onenigheid met Venezuela en de uitstekende relatie die beide landen met elkaar op alle vlakken hebben.

Op de sociale media is Rajoy wel bijna een trending topic geworden vanwege zijn uitspraak van de naam Trump die hij vaak uitsprak als Trum of wat er op leek. Uiteraard werd er op Twitter en Facebook om gelachen omdat hij zich ook nog eens versprak, wat Rajoy wel vaker doet, wat betreft de naam van president Maduro van Venezuela die hij als Madera uitsprak (wat hout is in het Spaans).

Voor The White House stonden ook diverse Catalanen die uit protest een stembus hadden geplaatst en aan het stemmen waren, uiteraard als referentie naar het referendum van komende zondag.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken