skip to Main Content
Ryanair annuleert 158 vluchten in heel Europa waarvan 64 met Spanje (UPDATE)
Daily Express

Ryanair annuleert 158 vluchten in heel Europa waarvan 64 met Spanje (UPDATE)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Ryanair annuleert 158 vluchten in heel Europa waarvan 64 met Spanje

Daily Express

MADRID – Op vrijdag 28 september heeft de Ierse low cost luchtvaartmaatschappij voor de tweede keer deze zomer te maken met een staking in meerdere Europese landen van het cabinepersoneel. Het gaat om Nederlands, Belgische, Italiaans, Spaans, Portugees en nu ook Duits cabinepersoneel die gedurende 24 uur het werk neerleggen. Gevolg is dat er volgens Ryanair 158 vluchten geannuleerd zullen worden en er rond de 30.000 reizigers opnieuw de dupe zijn.

Uiteindelijk plaatst de website Hosteltur dat er van de 158 vluchten (wat 79 frequenties zijn van retourvluchten) 63 (32 frequenties) geannuleerd worden in Spanje, een 40,5% van alle vluchten die op deze vrijdag van Ryanair in Spanje vertrekken en/of aankomen.

De Comunidad Valenciana heeft het meeste te maken met de gevolgen van de in de ogen van Ryanair onnodige staking waarbij er 18 vluchten op het vliegveld van Valencia geannuleerd worden en 10 vluchten op het vliegveld in Alicante. Ook het vliegveld van Palma de Mallorca heeft te maken met 14 annuleringen.

UPDATE: Uiteindelijk zijn er toch vluchten van Ryanair tussen Eindhoven en Spaanse bestemmingen geannuleerd op vrijdag als gevolg van de staking van het cabinepersoneel. Zo werden er vluchten naar Valencia en Tenerife geschrapt en diverse vluchten naar andere landen (Ierland en Groot Brittannië).

Op het vliegveld van Brussel-Zaventem werden 22 vluchten geannuleerd en op het vliegveld Brussel-Charleroi in totaal 12 vluchten waaronder ook vluchten naar Spaanse bestemmingen.

Er is echter onzekerheid en veel onjuiste informatie over de echte geannuleerde vluchten waarbij de cijfers niet helemaal kloppen en toch passagiers voor verrassingen kwamen te staan.

Annuleringen

Als we kijken naar vluchten waarbij Nederlandse en Belgische luchthavens bij betrokken zijn dan wordt er in Valencia een verbinding geschrapt met Brussel-Zaventum, in Alicante  een vlucht met Brussel-Charleroi, in Barcelona een vlucht met Brussel-Zaventum, in Madrid een vlucht met Brussel-Zaventum, in Sevilla een vlucht met Brussel-Charleroi, in Tenerife-Sur een vlucht met Brussel-Charleroi, in Santander een vlucht met Brussel-Charleroi en Zaragoza een vlucht met Brussel-Charleroi.

De meeste vluchten die geannuleerd worden en waarbij een Spaans vliegveld bij betrokken is hebben dus verbindingen met Brussel-Zaventem of Brussel-Charleroi.

Zoals het er nu naar uitziet wordt er geen enkele verbinding tussen een Nederlands vliegveld en een Spaanse bestemming geannuleerd, iets wat Ryanair ook aan het het vliegveld van Eindhoven heeft bevestigd.

 UPDATE: Op Twitter heeft het vliegveld van Eindhoven toch gemeld dat er vluchten geannuleerd worden maar meer informatie is niet bekend. 

Ryanair herinnert de passagiers er wel aan om aandachtig te blijven want er kunnen op de stakingsdag nog onverwachte wijzigingen plaatsvinden. Mocht er een update zijn dan wordt dat door Ryanair onder andere via Twitter gemeld.

Alle passagiers die getroffen worden door deze staking hebben inmiddels een SMS en een E-mail ontvangen van Ryanair met daarin verdere instructies en informatie. Heb je als reiziger dus niets ontvangen dan gaat voorlopig de vlucht dus gewoon door.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Ze blijven het maar zeggen: onnodige staking.
    Je moet maar durven als je het hele personeel en vakbonden tegen je in het harnas jaagt. En dan moeten ze straks ook nog een vergoeding aan de passagiers betalen wegens contractbreuk, want dat is “ niet vliegen”.
    Benieuwd of ze ook dit fatsoen aan hun laars lappen.
    Het zou mij i.i.g. niets verbazen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by