Search
menu
Search

Volgens Caritas leven er in Spanje 8,6 miljoen mensen op de grens van sociale uitsluiting

Oeps ... foto ontbreekt!

Volgens Caritas leven er in Spanje 8,6 miljoen mensen op de grens van sociale uitsluiting

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Weliswaar roept iedereen dat de economische crisis in Spanje voorbij is en dat het met de economie veel beter gaat maar veel mensen in Spanje hebben nog elke dag te maken met de crisis. Caritas is de hulporganisatie van de Kerk en geeft in een rapport aan dat er in Spanje 8,6 miljoen mensen op de grens van sociale uitsluiting leven.

Sociale uitsluiting kan gezien worden als een vorm van armoede. In Spanje zijn volgens Caritas 4 miljoen inwoners die in een ernstige uitsluiting leven wat een 40% meer is dan tien jaar geleden toen de economische crisis begon. In totaal zijn er volgens de hulporganisatie echter 8,6 miljoen mensen die op de grens van sociale uitsluiting leven, een 1,2 miljoen meer dan in 2007.

De cijfers geven aan dat 6 miljoen mensen (13% van de bevolking) in een situatie van zeer zwakke sociale integratie leven. Dat zijn inwoners die van dag tot dag leven om te overleven vanwege de slechte economische situatie.

Caritas is een katholieke internationale hulporganisatie die vertegenwoordigd is in 165 landen. Deze landelijke organisaties vormen samen Caritas Internationalis met hoofdzetel in Vaticaanstad.

De organisatie richt zich op het lenigen van armoede en bestrijden van sociale onrechtvaardigheid. Ze is bekend vanwege haar programma’s voor het geven van noodhulp, het ondersteunen van projecten van hulporganisaties en het beheren van instellingen en voorzieningen in de gezondheids- of welzijnszorg.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?