Volgens Caritas leven er in Spanje 8,6 miljoen mensen op de grens van sociale uitsluiting

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Weliswaar roept iedereen dat de economische crisis in Spanje voorbij is en dat het met de economie veel beter gaat maar veel mensen in Spanje hebben nog elke dag te maken met de crisis. Caritas is de hulporganisatie van de Kerk en geeft in een rapport aan dat er in Spanje 8,6 miljoen mensen op de grens van sociale uitsluiting leven.

Sociale uitsluiting kan gezien worden als een vorm van armoede. In Spanje zijn volgens Caritas 4 miljoen inwoners die in een ernstige uitsluiting leven wat een 40% meer is dan tien jaar geleden toen de economische crisis begon. In totaal zijn er volgens de hulporganisatie echter 8,6 miljoen mensen die op de grens van sociale uitsluiting leven, een 1,2 miljoen meer dan in 2007.

De cijfers geven aan dat 6 miljoen mensen (13% van de bevolking) in een situatie van zeer zwakke sociale integratie leven. Dat zijn inwoners die van dag tot dag leven om te overleven vanwege de slechte economische situatie.

Caritas is een katholieke internationale hulporganisatie die vertegenwoordigd is in 165 landen. Deze landelijke organisaties vormen samen Caritas Internationalis met hoofdzetel in Vaticaanstad.

De organisatie richt zich op het lenigen van armoede en bestrijden van sociale onrechtvaardigheid. Ze is bekend vanwege haar programma’s voor het geven van noodhulp, het ondersteunen van projecten van hulporganisaties en het beheren van instellingen en voorzieningen in de gezondheids- of welzijnszorg.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
8 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Je kan hier het beste met een krakkemikkig bootje naartoe komen, dan heb je gratis eten en onderdak en krijg je nog geld toe ook, dus nooit meer armoede.

Hmmm… Balk en splinter, zegt dat iets?

Fernando, dit artikel gaat daar NIET over.
Mijn eerdere reactie sta ik als JU bij, geen idee waarom, maar het was van mij.
Caritas doet gewoon goed werk en helaas is het noodzakelijk.
Al het andere over vluchtelingen etc. staat daar los van.

GOD ZIJDANK ,,, dat caritas de sukkelaars help in de wereld ,,ben zelf donateur ,,en heb genoeg sukkelaars zien op straat slapen en uit de vuilnisbakken eten ,,deze zomer toen ik in barcalona was ,,eingelijk een grote schande ,,,,,,,,, jesus zei dat het moeilijker zal zijn voor de rijke om het koningrijk GODS te betreden indien men zijn naaste niet helpt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

weet er iemand hoeveel die top mensen van caritas per jaar verdienen ?
trouwens de kerk heeft door de eeuwen heen altijd van de arme gestolen ze kan dat nu terug geven

Heel veel mensen van Caritas zijn vrijwilliger.
En het is niet alleen de kerk die donaties doet, maar ook de overheid, winkels, boeren en particulieren….gelukkig denkt niet iedereen zo kortzichtig als jij!

Wellicht om toe te voegen, Caritas is ook de instantie die voedsel pakketten uitdeelt aan mensen die dat nodig hebben en die daarvoor in aanmerking komen. Ze krijgen niet alleen voedsel en drinken van de regionale voedselbanken, maar ook van winkels en particuliere acties, zonder Caritas, zouden velen in Spanje domweg geen eten hebben en zouden kinderen zonder fatsoenlijke kleding naar school moeten. Het is een vrij klinisch artikel uit een Spaanse krant die nog niet eens echt duidelijk maakt hoe slecht het gesteld is met de armoe maar vooral ook met de hulp aan inwoners van Spanje. Zonder dit… Lees verder »

Ju, volledig met je eens en alle mensen die praten en een mening hebben over bootjes zouden eens vrijwilligers waar dan ook moeten worden.
Het is zo makkelijk om overal vanuit je luie stoel tegenaan te schoppen,

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.