skip to Main Content
Volgens Caritas leven er in Spanje 8,6 miljoen mensen op de grens van sociale uitsluiting
Caritas

Volgens Caritas leven er in Spanje 8,6 miljoen mensen op de grens van sociale uitsluiting

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Volgens Caritas leven er in Spanje 8,6 miljoen mensen op de grens van sociale uitsluiting

Caritas

MADRID – Weliswaar roept iedereen dat de economische crisis in Spanje voorbij is en dat het met de economie veel beter gaat maar veel mensen in Spanje hebben nog elke dag te maken met de crisis. Caritas is de hulporganisatie van de Kerk en geeft in een rapport aan dat er in Spanje 8,6 miljoen mensen op de grens van sociale uitsluiting leven.

Sociale uitsluiting kan gezien worden als een vorm van armoede. In Spanje zijn volgens Caritas 4 miljoen inwoners die in een ernstige uitsluiting leven wat een 40% meer is dan tien jaar geleden toen de economische crisis begon. In totaal zijn er volgens de hulporganisatie echter 8,6 miljoen mensen die op de grens van sociale uitsluiting leven, een 1,2 miljoen meer dan in 2007.

De cijfers geven aan dat 6 miljoen mensen (13% van de bevolking) in een situatie van zeer zwakke sociale integratie leven. Dat zijn inwoners die van dag tot dag leven om te overleven vanwege de slechte economische situatie.

Caritas is een katholieke internationale hulporganisatie die vertegenwoordigd is in 165 landen. Deze landelijke organisaties vormen samen Caritas Internationalis met hoofdzetel in Vaticaanstad.

De organisatie richt zich op het lenigen van armoede en bestrijden van sociale onrechtvaardigheid. Ze is bekend vanwege haar programma’s voor het geven van noodhulp, het ondersteunen van projecten van hulporganisaties en het beheren van instellingen en voorzieningen in de gezondheids- of welzijnszorg.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. Je kan hier het beste met een krakkemikkig bootje naartoe komen, dan heb je gratis eten en onderdak en krijg je nog geld toe ook, dus nooit meer armoede.

  1. Fernando, dit artikel gaat daar NIET over.
   Mijn eerdere reactie sta ik als JU bij, geen idee waarom, maar het was van mij.
   Caritas doet gewoon goed werk en helaas is het noodzakelijk.
   Al het andere over vluchtelingen etc. staat daar los van.

 2. GOD ZIJDANK ,,, dat caritas de sukkelaars help in de wereld ,,ben zelf donateur ,,en heb genoeg sukkelaars zien op straat slapen en uit de vuilnisbakken eten ,,deze zomer toen ik in barcalona was ,,eingelijk een grote schande ,,,,,,,,, jesus zei dat het moeilijker zal zijn voor de rijke om het koningrijk GODS te betreden indien men zijn naaste niet helpt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  1. weet er iemand hoeveel die top mensen van caritas per jaar verdienen ?
   trouwens de kerk heeft door de eeuwen heen altijd van de arme gestolen ze kan dat nu terug geven

   1. Heel veel mensen van Caritas zijn vrijwilliger.
    En het is niet alleen de kerk die donaties doet, maar ook de overheid, winkels, boeren en particulieren….gelukkig denkt niet iedereen zo kortzichtig als jij!

 3. Wellicht om toe te voegen, Caritas is ook de instantie die voedsel pakketten uitdeelt aan mensen die dat nodig hebben en die daarvoor in aanmerking komen.
  Ze krijgen niet alleen voedsel en drinken van de regionale voedselbanken, maar ook van winkels en particuliere acties, zonder Caritas, zouden velen in Spanje domweg geen eten hebben en zouden kinderen zonder fatsoenlijke kleding naar school moeten.
  Het is een vrij klinisch artikel uit een Spaanse krant die nog niet eens echt duidelijk maakt hoe slecht het gesteld is met de armoe maar vooral ook met de hulp aan inwoners van Spanje. Zonder dit soort instanties, zouden mensen nog veel slechter af zijn.
  Dat mag best eens heel duidelijk gezegd worden en laten we ook vaststellen dat het te zot is voor woorden dat de eigen bevolking verrekt van de honger in grote getallen en dat er wel heel veel geld naar zaken gaan die best wat minder kunnen.

  1. Ju, volledig met je eens en alle mensen die praten en een mening hebben over bootjes zouden eens vrijwilligers waar dan ook moeten worden.
   Het is zo makkelijk om overal vanuit je luie stoel tegenaan te schoppen,

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken