Spanje buiten top 25 van beste pensioen landen

Spanje buiten top 25 van beste pensioen landen
Beeld: 123rf

Spanje buiten top 25 van beste pensioen landen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje staat voor het derde opeenvolgende jaar niet in de top 25 van de beste landen om met pensioen te gaan en waar de gepensioneerden gelukkig zijn. De top drie bestaat uit Zwitserland, Ijsland en Noorwegen maar Spanje is dit jaar net zoals in 2018 geëindigd op plaats 31. Nederland staat op plaats 10 en België op de 18e plaats.

De pensioenen is voor meer dan 9 miljoen inwoners van Spanje het onderwerp van gesprek en iets waar men zich continu zorgen om maakt. Op de Global Retirement Index 2019 staat Spanje buiten de top 25 en is het land geëindigd op de 31e plaats. 

Deze index is gericht op het analyseren van het welzijn en de financiële zekerheid van gepensioneerden in ontwikkelde landen. Hiervoor houdt de studie rekening met 18 aspecten om gegevens te verkrijgen met betrekking tot gezondheid (salud), pensioenen (finanzas), levenskwaliteit (calidad de vida) en materieel welzijn (bienestar material). 

Zwitserland heeft dit jaar Noorwegen van de eerste plaats gestoten terwijl dit scandinavische land gezakt is naar de derde plaats achter IJsland op nummer twee. Zweden staat op de vierde plaats gevolgd door Nieuw Zeeland, Australië, Ierland, Denemarken, Canada en dan Nederland op de tiende plaats.

Score Spanje

Spanje staat dit jaar op de 31e plaats, dezelfde als in 2018 maar twee plaatsen hoger dan plaats 33 in 2017. De algemene score is 63% wat beter is dan de 61% in 2018 en 57% in 2017. 

Wat betreft de gezondheid scoort Spanje goed met 81% en ook bij de levenskwaliteit heeft Spanje een goede score van 77%. Wat betreft de financiën en het pensioen heeft Spanje een score van 63% maar bij het materieel welzijn scoort Spanje slecht met 40%.

Hieronder hebben we de percentages naast elkaar gezet voor Nederland, België en Spanje zodat deze te vergelijken zijn. Het Global Retirement Index 2019 is ook HIER in PDF te downloaden.

LandGlobale
score
GezondheidFinanciën en
pensioen
Levens
kwaliteit
Materieel
welzijn
Nederland (10)76%87%57%82%82%
België (18)71%83%51%73%71%
Spanje (31)63%81%63%77%40%
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.