menu: rubrieken, zoeken & meer

Groene en rode corona-stoplichten op Canarische Eilanden

123rf
Beeld: 123rf

Groene en rode corona-stoplichten op Canarische Eilanden

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – Op de Canarische Eilanden maakt men sinds kort gebruik van zogenaamde corona-stoplichten om met verschillende kleuren de COVID-situatie aan te geven op de acht eilanden van de archipel. Op zaterdag hebben vier van de acht eilanden de ‘semáforo rojo’ ofwel het rode stoplicht gekregen vanwege het snel stijgend aantal corona besmettingsgevallen.

Aan de hand van de corona-stoplichten met de kleuren rood en groen kan de regionale overheid van de ‘Islas Canarias’ corona-maatregelen nemen. Op zaterdag 26 september kregen de eilanden Gran Canaria, Tenerife en La Gomera voor de komende 15 dagen de rode kleur terwijl het eiland Fuerteventura voor de komende 7 dagen de rode kleur heeft gekregen.

Het eiland Lanzarote is van de kleur rood aangepast naar de kleur groen, dezelfde kleur die de eilanden La Palma, El Hierro en La Graciosa al hadden.

De kleur rood wordt via het corona-stoplicht gegeven aan die eilanden waar tenminste een gemeente/dorp met meer dan 100 besmettingsgevallen per 100.000 inwoners in de afgelopen 7 dagen zijn gediagnosticeerd, wanneer er meer dan twee sporadisch gevallen zijn ontstaan en als er een toename is in de afgelopen 7 dagen gelijk aan of groter dan 10% vergeleken met het gemiddelde van de voorgaande twee weken.

Met een rood corona-stoplicht treden diverse corona-maatregelen in werking zoals dat grote evenementen niet meer zijn toegestaan en dat er niet meer dan 10 personen samen kunnen komen met uitzondering een publiek georganiseerd evenement dat aan strenge eisen moet voldoen.

Verder gelden strengere regels in de horeca zowel binnen als buiten op de terrassen waarbij deze tot maximaal middernacht open mogen zijn zonder toelating van nieuwe klanten vanaf 23 uur.

Bekijk HIER het corona-dashboard van de Canarische Eilanden en bekijk HIER de corona-stoplichten.