menu: rubrieken, zoeken & meer

Eerste gevaccineerde persoon in Spanje ontvangt nu als eerste derde corona-prik

Eerste gevaccineerde persoon in Spanje ontvangt nu als eerste derde corona-prik
Beeld: Twitter

Eerste gevaccineerde persoon in Spanje ontvangt nu als eerste derde corona-prik

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De nu 97-jarige Araceli Hidalgo uit Guadalajara in Castilla-La Mancha kreeg op 27 december 2020 als eerste persoon in Spanje een corona-prik. Sindsdien zijn er in 10 maanden tijd 69,7 miljoen prikken geplaatst. Araceli is nu ook de eerste bewoonster van een bejaardentehuis die de derde corona-prik heeft ontvangen.

Araceli Hidalgo was 96 jaar oud toen ze op 27 december 2020 als eerste persoon van Spanje in de Residencia Los Olmos in Guadalajara een corona-prik kreeg. Sindsdien is de inmiddels 97-jarige vrouw het boegbeeld geworden van de corona vaccinatiecampagne en grijpt zij elke gelegenheid aan om inwoners van Spanje op te roepen om zich te laten vaccineren. 

En uiteraard kreeg Araceli ook als eerste persoon de tweede corona-prik en natuurlijk heeft ze nu ook als eerste bewoner van een bejaardencentrum een derde corona-prik gekregen. Dat moment werd ook weer door het Spaanse Ministerie van Gezondheid gebruikt om via de media en social media te verspreiden. Want, als Araceli een derde corona-prik krijgt op haar 97e, waarom andere bewoners van bejaardencentra niet?

Ondertussen blijft het aantal volledig gevaccineerde inwoners van Spanje stijgen en staat de teller inmiddels op 36.335.711 personen met twee corona-prikken (of een in het geval van het Janssen-vaccin) wat 76,6 procent is. Er zijn in totaal 37.571.186 personen die gedeeltelijk gevaccineerd zijn wat 79,2 procent is met tenminste een corona-prik. We hebben het in beide gevallen over gevaccineerden vanaf 12 jaar en rekening houdend met 47.450.795 inwoners in Spanje.