Eerste gevaccineerde persoon in Spanje ontvangt nu als eerste derde corona-prik

Eerste gevaccineerde persoon in Spanje ontvangt nu als eerste derde corona-prik
Beeld: Twitter

Eerste gevaccineerde persoon in Spanje ontvangt nu als eerste derde corona-prik

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De nu 97-jarige Araceli Hidalgo uit Guadalajara in Castilla-La Mancha kreeg op 27 december 2020 als eerste persoon in Spanje een corona-prik. Sindsdien zijn er in 10 maanden tijd 69,7 miljoen prikken geplaatst. Araceli is nu ook de eerste bewoonster van een bejaardentehuis die de derde corona-prik heeft ontvangen.

Araceli Hidalgo was 96 jaar oud toen ze op 27 december 2020 als eerste persoon van Spanje in de Residencia Los Olmos in Guadalajara een corona-prik kreeg. Sindsdien is de inmiddels 97-jarige vrouw het boegbeeld geworden van de corona vaccinatiecampagne en grijpt zij elke gelegenheid aan om inwoners van Spanje op te roepen om zich te laten vaccineren. 

En uiteraard kreeg Araceli ook als eerste persoon de tweede corona-prik en natuurlijk heeft ze nu ook als eerste bewoner van een bejaardencentrum een derde corona-prik gekregen. Dat moment werd ook weer door het Spaanse Ministerie van Gezondheid gebruikt om via de media en social media te verspreiden. Want, als Araceli een derde corona-prik krijgt op haar 97e, waarom andere bewoners van bejaardencentra niet?

Ondertussen blijft het aantal volledig gevaccineerde inwoners van Spanje stijgen en staat de teller inmiddels op 36.335.711 personen met twee corona-prikken (of een in het geval van het Janssen-vaccin) wat 76,6 procent is. Er zijn in totaal 37.571.186 personen die gedeeltelijk gevaccineerd zijn wat 79,2 procent is met tenminste een corona-prik. We hebben het in beide gevallen over gevaccineerden vanaf 12 jaar en rekening houdend met 47.450.795 inwoners in Spanje.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.