skip to Main Content
Gemeente Torrevieja waarschuwt bevolking over wat te doen in geval van een terroristische aanslag

Gemeente Torrevieja waarschuwt bevolking over wat te doen in geval van een terroristische aanslag

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – De gemeente Torrevieja heeft duizenden folders laten drukken waarin op een duidelijke geïllustreerde wijze tekst en uitleg staat over wat de inwoners en bezoekers moeten doen als er een terroristische aanslag plaatsvindt. In deze folders is te zien en lezen hoe je onder andere moet ontsnappen en onderduiken in het geval je middenin een aanslag terecht bent gekomen.

In de folder worden comics en tekenen gebruikt om het een en ander duidelijk te maken waarbij goed gekeken is naar folders die men al geruime tijd in Frankrijk gebruikt na de aanslagen in Parijs. De nieuwe folders van de gemeente Torrevieja zijn gemaakt in drie talen, het Spaans, Frans en Engels zodat ook de buitenlandse inwoners en bezoekers op de hoogte zijn van de waarschuwingen.

In de folders wordt gevraagd attent te zijn en in het geval van verdachte houdingen van personen en omstandigheden en indien mogelijk meteen de politie te waarschuwen door 112 te bellen. In een makkelijk te begrijpen geïllustreerd stripverhaal wordt daarna uitgelegd wat men dient te doen in het geval van een terroristische aanslag waarbij er eigenlijk twee mogelijkheden zijn: ontsnappen en indien dat niet mogelijk is verstoppen. Indien ontsnappen mogelijk is dien je van het gevaar weg te lopen of rijden. Mocht dat niet mogelijk zijn dan moet je jezelf verstoppen of schuilen en daarbij proberen anderen te helpen.

De gemeente Torrevieja was na de aanslagen in Barcelona en Cambrils een van de eerste gemeenten die maatregelen nam om de burgers en bezoekers te beveiligen door meer lokale politie op straat te laten surveilleren en blokken cement te plaatsen zodat men geen aanslagen kan plegen zoals op de Ramblas.

De nieuwe folders zijn op meerdere plaatsen op te halen zoals het gemeentehuis of de politie. Het is natuurlijk altijd makkelijk om een van deze folders in huis te hebben zodat je weet wat je moet doen in het geval van een aanslag. De folder heeft de naam “Cómo reaccionar en caso de ataque terrorista” gekregen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken