skip to Main Content
Het is weer tijd voor de El Clásico tussen FC Barcelona en Real Madrid (UPDATE)
123rf

Het is weer tijd voor de El Clásico tussen FC Barcelona en Real Madrid (UPDATE)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Spaanse El Clásico: FC Barcelona Vs Real Madrid

123rf

VOETBAL – Zondagmiddag 28 oktober om 16.15 uur zit heel Spanje en de halve wereld naar de televisie te kijken wanneer de 22 spelers van FC Barcelona en Real Madrid voor de eerste keer dit voetbalseizoen tegenover elkaar staan op speeldag 10 (van de 38) in de La Liga. FC Barcelona gaat deze eerste klassieker dit voetbalseizoen beginnen zonder Messi die geblesseerd aan de kant zit maar wel als lijstaanvoerder terwijl Real Madrid op de zevende plaats staat.

Barcelona heeft op het moment dat beide grootmachten tegenover elkaar staan 18 punten op de eerste plaats in La Liga terwijl Real Madrid op de zevende plaats staat met 14 punten. FC Barcelona staat dus als lijstaanvoerder voor eigen publiek in het Camp Nou stadion in Barcelona tegenover aartsrivaal Real Madrid wat altijd een spannende wedstrijd is die wereldwijd door tenminste een half miljard mensen bekeken wordt.

De eerste El Clásico mist Lionel Messi die in het laatste La Liga duel geblesseerd raakte aan zijn arm. Daarnaast zal het ook de eerste klassieker sinds lange tijd zijn zonder Cristiano Ronaldo omdat deze de Koninklijke heeft verlaten.

Cijfers

Als gekeken wordt naar de geschiedenis van de El Clásico wedstrijden valt het volgende op. Van de 176 wedstrijden die beide clubs in de Spaanse voetbalcompetitie tegenover elkaar stonden wist Real Madrid er 72 te winnen en FC Barcelona er 70 keer met de titel vandoor te gaan. Er werd daarnaast 34 gelijk gespeeld door beide teams. Het totaal aantal doelpunten wat beide clubs hebben gemaakt tussen 17 februari 1929 en 23 december 2017 waren er 286 voor Madrid en 282 voor Barcelona.

Spannend

Ongeacht wat de uitslag van de wedstrijd dit weekend zal worden, spannend wordt het ongetwijfeld waarbij beide clubs niet zomaar de wedstrijd zullen weggegeven en zullen vechten tot het einde. Dit is de eerste klassieker tussen beide grootmachten in Spanje. De tweede El Clásico zal in 2019 gespeeld worden op 3 maart in speelronde 26 (van de 38) in het Santiago Bernabeu stadion in Madrid.

UPDATE: Barcelona heeft de eerste klassieker van dit voetbalseizoen voor eigen publiek in het Camp Nou stadion overtuigend weten te winnen met 5-1. Drie doelpunten werden gemaakt door Luis Suarez terwijl ook Coutinho en Vidal voor Barcelona scoorden en Barcelona het enige doelpunt voor Real Madrid maakte. Barcelona heeft nu een voorsprong van 7 punten op Madrid met respectievelijk 21 (1e plaats) en 14 punten (9e plaats).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken