Search
menu
Search

80.000 (of 400.000) deelnemers pro-Spanje manifestatie Barcelona

Oeps ... foto ontbreekt!

80.000 (of 400.000) deelnemers pro-Spanje manifestatie Barcelona

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Terwijl het seperatistenkamp in Catalonië op zaterdag 350.000 deelnemers op de been wist te krijgen, lukte het de pro-Spanje beweging om op zondag volgens de officiële cijfers 80.000 mensen maar volgens de organisatie 400.000 deelnemers op de been te krijgen. Men werd daarbij echter wel gehinderd door de CDR beweging die wegen blokkeerden om te voorkomen dat manifestanten op zondag naar Barcelona konden komen.

Zoals we eerder al aan hebben gegeven was het dit weekend weer twee dagen van manifestaties door zowel de separatisten alsook die Catalanen (en Spanjaarden) die daar niets van willen weten die wij als pro-Spanje manifestanten aangeven en die onder de noemer ‘Por la concordia, por Catalunya: ¡Basta!’ naar Barcelona kwamen. Er waren ook vertegenwoordigers van de politieke partijen aanwezig zoals van de PP, PSOE, Ciudadanos en VOX (waarbij die laatste niet welkom was maar toch zijn gekomen). 

De organisatie van deze manifestatie Societat Civil Catalana (SCC) kreeg het voor elkaar om, volgens de Guardia Urbana 80.000 en volgens de organisatie 400.000 deelnemers op de been te krijgen waaronder duizenden mensen die uit heel Catalonië maar ook buiten de autonome regio naar het centrum van Barcelona kwamen. 

Als dat al mogelijk was want de CDR beweging had zondagmorgen diverse wegen zoals de AP-7 bij Ampolla in het zuiden van Tarragona en de A-2 bij Pallejà (Barcelona) geblokkeerd zodat pro-Spanje manifestanten niet naar Barcelona konden rijden. Dat zorgde op bepaalde momenten voor veel spanning tussen beide kanten van de manifestanten.

De CDR beweging had op hetzelfde moment van de manifestatie van de SCC diverse acties in het centrum van Barcelona aangekondigd om de pro-Spanje manifestatie te boycotten. Daarbij werden ze de hele dag begeleid door agenten van de Mossos d’Esquadra die confronterende situaties wisten te voorkomen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?