Search
menu
Search

Het Spaanse woord of zin van de dag (127)

123rf
Beeld: 123rf

Het Spaanse woord of zin van de dag (127)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Veel lezers spreken, schrijven en begrijpen het Spaans waarschijnlijk al maar er zullen ongetwijfeld ook veel lezers zijn die de Spaanse taal nog niet zo goed of helemaal niet onder de knie hebben. Daarom behandelen we in samenwerking met Supergoed Spaans Leren elke dag een Spaans woord, gezegde of zin en geven daarbij de juiste uitspraak. Doe je ook mee!

Deze ‘palabras españolas’ ofwel Spaanse woorden zijn gebaseerd op het castellano (uitspraak: kastejano – castiliaans), het zogenaamde algemeen beschaafd Spaans. Het komt erg vaak voor dat een Spaans woord diverse betekenissen heeft of in andere hoedanigheid gebruikt kan worden. 

Jouw taalbegeleidster is Cintha van Marrewijk en zij leert iedereen snel en makkelijk Spaans via www.supergoedspaansleren.nl

Dinsdag 27oktober

El martes 27 de octubre 2020
uitspraak: el martes beentisjette de oktoebre dosmielbeente

Vorige week zei ik al dat ik het woord GENTE even zou uitleggen. Dit heb ik wel eens eerder verteld, maar herhaling is altijd goed.

La gente – uitspraak: la gente met een harde G. Want weet je nog van vorige week. Als er een E of een i na de G komt dan is het een harde G, zoals het Nederlandse woord `graag´.

  • Gente – betekent mens of mensen, MAAR het werkwoord is ALTIJD enkelvoud.
  • La gente no es tonta en dit betekent – de mensen zijn niet dom. Heel verwarrend voor ons.
  • La gente está loca – uitspraak la gente met een harde G esta loka – De mensen zijn gek.
  • Qué mala gente – uitspraak: kè mala gente – dat kun je tegen 1 persoon zeggen, maar ook tegen meerdere mensen.

Het gaat erom dat je het werkwoord vervoegt in enkelvoud. Dus je zegt nooit, la gente son. Alle werkwoorden en het makkelijk Spaans praten in 16 weken met heel veel woordenschat leer je met de Online Beginners, neem maar eens een kijkje via https://supergoedspaansleren.nl/spaans-voor-beginners/

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?