menu: rubrieken, zoeken & meer

Nederlanders mogen weer op vakantie gaan naar de Canarische Eilanden

123rf
Beeld: 123rf

Nederlanders mogen weer op vakantie gaan naar de Canarische Eilanden

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Op maandag werd er al over geschreven en dinsdagmiddag werd het officieel. Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Canarische Eilanden een geel reisadvies gegeven (let op: veiligheidsrisico’s) terwijl de rest van Spanje inclusief de Balearen eilanden een oranje reisadvies (alleen noodzakelijke reizen) blijft houden. Nieuw is wel dat bij aankomst op de Canarische eilanden de reizigers verplicht zijn een bewijs van een negatieve PCR-test of antigeentest te laten zien. De test moet 48-72 uur voor de reis zijn afgenomen.

Omdat het aantal besmettingen met het coronavirus dusdanig is afgenomen op de Canarische Eilanden mogen de Nederlanders vanaf dinsdag 27 oktober weer op vakantie naar de eilanden Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, La Gomera, El Hierro, la Palma en La Graciosa. Alle acht Canarische Eilanden hebben een geel reisadvies gekregen (Let op: veiligheidsrisico’s). 

KLIK HIER voor de website van Nederlandwereldwijd.nl

De rest van het Spaanse vasteland en de Balearen eilanden hebben nog steeds een oranje reisadvies (alleen noodzakelijke reizen) met daarnaast het dringend advies om bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquaranraine te gaan.

Nederland had het reisadvies voor heel Spanje voor het laatst op 25 augustus aangepast van geel naar oranje (alleen noodzakelijke reizen) waarna het reizen naar Spanje veel lastiger werd. Er gold een dringend verzoek om na terugkomst uit Spanje 10 dagen in thuisquarantaine te gaan terwijl de toeristische reizen werden afgeraden.

Met een geel reisadvies komt het dringende advies voor de thuisquarantaine te vervallen en opent dit de deuren voor de reisbranche en luchtvaartmaatschappijen om weer reizen en vluchten aan te bieden zodat men van de winterzon kan genieten op de Canarische Eilanden.

Negatieve corona-test verplicht

Vakantiegangers die naar de Canarische Eilanden gaan moeten echter wel laten zien dat ze tot 72 uur voor aankomst op de eilanden negatief getest zijn via een PCR-test of een antigeentest. Zonder die negatieve test mag en kan men op de eilanden geweigerd worden op het vliegveld of in de accommodaties.

Accommodatieverschaffers kunnen dus gasten die geen resultaten van een negatieve corona-test kunnen aantonen weigeren en doorverwijzen naar het dichtstbijzijnde testcentrum op de eilanden. De toerist moet dan wel betalen voor deze tests waarvan de prijzen niet bekend zijn.

LEESTIP: Toeristen alleen welkom op de Canarische Eilanden met negatieve corona-test

Duitsland, VK en België

Sinds 24 oktober kunnen de Duitsers weer naar de Canarische Eilanden reizen nadat men in Duitsland deze autonome regio van de lijst van risicogebieden had gehaald. Daarna volgde het Verenigd Koninkrijk wat op zondag 25 oktober de Canarische Eilanden weer te openen voor de Britse toeristen.

België heeft op vrijdag 16 oktober het Canarische eiland La Palma op groen geplaatst (reizen is mogelijk. Hygiëne en afstandsregels zijn nog steeds van toepassing) terwijl de eilanden Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, El Hierro de oranje kleur hebben (de Belgische autoriteiten adviseren een verhoogde waakzaamheid of reizen is mogelijk, maar de autoriteiten van dit land leggen reizigers uit België een COVID-test en/of quarantaine op) en de eilanden Tenerife en la Gomera op rood (reizen worden ten zeerste afgeraden door de Belgische autoriteiten of de autoriteiten van het land verbieden niet-essentiële reizen vanuit België.).