Search
menu
Search

De vijf meest bezochte monumenten van Spanje

De vijf meest bezochte monumenten van Spanje
Beeld: Alhambra, Granada / Canva

De vijf meest bezochte monumenten van Spanje

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het is misschien wat vroeg om je volgende zomervakantie te plannen, maar misschien droom je al graag eens weg over de mooiste plekken van jouw geliefde Spanje. Het mediaplatform El Debate publiceerde een lijst met de vijf meest bezochte monumenten van het land om ons daarbij te helpen.

Volgens cijfers van de Internationale Toeristische Organisatie is Spanje nog steeds het derde meest bezochte land op aarde. In totaal zijn er 49 plaatsen die door de werelderfgoedorganisatie UNESCO beschermd worden, wat Spanje het vierde land ter wereld maakt als het over het aantal dergelijke iconische plaatsen gaat. Het wordt in die lijst voorafgegaan door Italië (58), China (56) en Duitsland (51). Maar wat zijn nu de meest bezochte monumenten van Spanje?

Het Alhambra, Granada

Het Alhambra is zelfs het achtste meest bezochte monument op aarde. Zo een 3 miljoen mensen bezoeken het paleis en de tuinen van Generalife elk jaar. Al in 1980 wordt het paleis werelderfgoed, en tien jaar later wordt daar ook de hele wijk Albaicín aan toegevoegd.

La Alhambra de Granada II

La Sagrada Familia, Barcelona

Ook dit meesterwerk van architect Salvador Gaudí lokt elk jaar horden toeristen naar Barcelona. In 2019 ging het om in totaal maar liefst 4,5 miljoen bezoekers.

Familia Sagrada

Mezquita de Córdoba

De Mezquita van Córdoba, ook bekend als de Kathedraal de la Asunción de Nuestra Señora prijkt eveneens bovenaan de lijst. In 2019 kreeg de tempel 2 miljoen bezoekers over de vloer. Het bouwwerk dateert van het jaar 786. Het is een symbool van de langdurige samenleving van de Moorse, Christelijke en Visigotische cultuur op het Iberische schiereiland. 

129 Córdoba. Mezquita.

Catedral de Santiago de Compostela

De kathedraal van Santiago de Compostela in het Galicische La Coruña herbergt het graf van de Apostel Santiago. Het werd daardoor een van de belangrijkste pelgrims bestemmingen van Europa. Al in 1985 werd de kathedraal uitgeroepen tot werelderfgoed. Bezoekers kunnen er zich laten verwonderen door de mengeling van Romaanse, Gotische, Barokke en Neoklassieke stijlen.

✅ 04097 - Santiago de Compostela

Kathedraal van Burgos

De kathedraal van Burgos werd al in 1885 een nationaal monument en zou in 1984 aan de lijst van UNESCO worden toegevoegd. Het is de enige Spaanse kathedraal die die erkenning als onafhankelijk monument kreeg. Bij alle andere kathedralen is het hele historische centrum door UNESCO erkend (bijvoorbeeld het historische centrum van steden als Salamanca, Santiago de Compostela, Ávila, Córdoba, Toledo, Alcalá de Henares of Cuenca). Veel toeristen komen er naar de zogeheten papamoscas (vliegenvanger) kijken. Dat is een mannetje dat boven de klok prijkt. Elk uur opent hij zijn mond en slaat zijn rechterhand de klok aan.

Burgos Cathedral – Catedral de Burgos HDR 4
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?