Tropennachten in de herfst met 29 graden ‘s nachts op verschillende plaatsen in Spanje

Tropennachten in de herfst met 29 graden ‘s nachts op verschillende plaatsen in Spanje
Beeld: Canva

Tropennachten in de herfst met 29 graden ‘s nachts op verschillende plaatsen in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – We hadden HIER al geschreven dat het weer ‘loco’ (gek) is in Spanje en andere plaatsen in Europa en dat de dagtemperaturen veel hoger zijn dan wat normaal is voor een oktober-herfstmaand. Maar ook ‘s nachts zijn de temperaturen meer zomers dan herfstachtig met minima van 29 graden in het Baskenland of 27 graden in Asturië en Cantabrië en meer dan 29 graden in Cádiz.

Overdag zijn er al temperaturen gemeten van 37 graden in Spanje, iets wat niet normaal is voor de tijd van het jaar. De Spaanse weerdienst AEMET spreekt nu al over een recordmaand wat betreft de temperaturen die nooit eerder in een oktobermaand werden gemeten in Spanje. Dat is uiteraard goed nieuws voor de zon- en goedweer liefhebbers en voor de stookkosten want de kachels en verwarmingen hoeven nog niet aan maar voor de natuur is het niet goed nieuws.

Op woensdag was de hoogste temperatuur in Spanje 35 graden in Jerez de la Frontera (Cádiz) waar het ook in het dorp El Bosque in de Sierra de Grazalema 29,3 garden werd om 3:50 uur ‘s nachts. Op andere plaatsen werd het echter ‘s nachts ook erg warm en dan met name langs de Atlantische Oceaan in het noorden van het land, wat al zeer ongebruikelijk is.

In San Sebastián (Baskenland) was het bijvoorbeeld 29,4 graden om 06:50 uur en in Irún (Baskenland) 28,2 graden om 05:40 uur, op wat meestal een van de koudste momenten is. Om 9.00 uur was het daar donderdag al 30 graden. In Llanes (Asturië) werd 27,8 graden geregistreerd om 1:10 ’s nachts en in Castro Urdiales (Cantabrië) werd het 27,4 graden om 2:40 uur en in Santander waar het om middernacht 26 graden was.

Ga naar de inhoud