skip to Main Content
Spanje op een na populairste huwelijksreis bestemming voor Nederlanders

Spanje op een na populairste huwelijksreis bestemming voor Nederlanders

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Volgens een enquête van de website Huwelijksreis Wijzer die werd gehouden onder meer dan 1.000 pasgetrouwde stellen, is Spanje na Turkije het meest geliefde land om de huwelijksreis te vieren. Ondanks het feit dat de meeste ondervraagden geïnteresseerd zijn in reizen naar verre bestemmingen zoals Bali of de Maldiven, blijft het merendeel toch dichter bij huis.

Volgens de enquête is de populairste huwelijksreis bestemming voor pasgetrouwde Nederlandse stellen Turkije met een 10%. Dit land wordt gevolgd door Spanje met 9,6% en daarna Mexico, Griekenland en Amerika met ieder 6%. Ondanks het feit dat de meeste stelletjes dromen van een huwelijksreis op de exotische eilanden Bali of de Maldiven, is toch slechts 2% van de ondervraagden daadwerkelijk afgereisd naar deze landen. Een van de belangrijkste reden om dat toch niet te doen zijn de kosten van de reis en verblijf.

Het merendeel van de ondervraagden boekte een reis via een reisbureau, hetzij op het internet of direct in een winkel. In Spanje zijn de populairste bestemmingen de Costa Brava, Costa Blanca en Andalusië maar ook de Canarische Eilanden (vooral in de winter) en de Balearen komen in het lijstje voor – (Remco Stoffer)

Bron: Huwelijksreiswijzer

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken