Boswachters schieten in Murcia drie “cerdalíes” dood vanwege gevaarlijke tanden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MURCIA – Agenten van de Brigada de Caza y Pesca (Bricap) ofwel jagers en visserij politie hebben in een grondgebied in Campos del Río drie kruisingen tussen wilde zwijnen en vietnamese hangbuikzwijnen doorgeschoten. Deze nieuwe vorm van zwijnen zijn ontstaan nadat beide soorten in aanraking zijn gekomen en een kruising hebben gevormd die potentieel gevaarlijk kan zijn vanwege de grote omvang van het dier, de grote tanden die veel schade kunnen aanrichten en de dreigende houding.

De natuur politie probeert in principe altijd deze beesten die in het wild leven te vangen maar de zogenaamde “cerdalíes” zijn gevaarlijker dan de normale “javalíes” ofwel wilde zwijnen omdat het om een combinatie gaat tussen wilde zwijnen en vietnamese zwijnen die in Spanje veel als huisdier gehouden worden, ook al is dat verboden. De drie doodgeschoten zwijnen werden door een boer gevonden op zijn terrein nabij een plaats waar afval lag. De hybride zwijnen gedroegen zich volgens de agenten echter bedreigend waardoor ze een potentieel gevaar zouden kunnen zijn voor eenieder die de zwijnen tegen zou kunnen komen waaop besloten werd ze dood te schieten.

Dat gebeurde in de nabijheid van Trampolín Hills, een grondgebied dat enkele jaren geleden werd gekocht met de bedoeling daar woningen te bouwen, iets wat vanwege de crisis nooit is gebeurd. Men gaat er van uit dat een inwoner in de omgeving de kruisingen van deze zwijnen ofwel “cerdalíes” uit huis heeft geplaatst omdat ze te gevaarlijk werden en ze gedumpt heeft in de natuur.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.