skip to Main Content
Boswachters schieten in Murcia drie “cerdalíes” dood vanwege gevaarlijke tanden

Boswachters schieten in Murcia drie “cerdalíes” dood vanwege gevaarlijke tanden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MURCIA – Agenten van de Brigada de Caza y Pesca (Bricap) ofwel jagers en visserij politie hebben in een grondgebied in Campos del Río drie kruisingen tussen wilde zwijnen en vietnamese hangbuikzwijnen doorgeschoten. Deze nieuwe vorm van zwijnen zijn ontstaan nadat beide soorten in aanraking zijn gekomen en een kruising hebben gevormd die potentieel gevaarlijk kan zijn vanwege de grote omvang van het dier, de grote tanden die veel schade kunnen aanrichten en de dreigende houding.

De natuur politie probeert in principe altijd deze beesten die in het wild leven te vangen maar de zogenaamde “cerdalíes” zijn gevaarlijker dan de normale “javalíes” ofwel wilde zwijnen omdat het om een combinatie gaat tussen wilde zwijnen en vietnamese zwijnen die in Spanje veel als huisdier gehouden worden, ook al is dat verboden. De drie doodgeschoten zwijnen werden door een boer gevonden op zijn terrein nabij een plaats waar afval lag. De hybride zwijnen gedroegen zich volgens de agenten echter bedreigend waardoor ze een potentieel gevaar zouden kunnen zijn voor eenieder die de zwijnen tegen zou kunnen komen waaop besloten werd ze dood te schieten.

Dat gebeurde in de nabijheid van Trampolín Hills, een grondgebied dat enkele jaren geleden werd gekocht met de bedoeling daar woningen te bouwen, iets wat vanwege de crisis nooit is gebeurd. Men gaat er van uit dat een inwoner in de omgeving de kruisingen van deze zwijnen ofwel “cerdalíes” uit huis heeft geplaatst omdat ze te gevaarlijk werden en ze gedumpt heeft in de natuur.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken