skip to Main Content
Twee verdachten aangehouden in anti-jihadistische operatie in Sant Pere de Ribes nabij de kustplaats Sitges

Twee verdachten aangehouden in anti-jihadistische operatie in Sant Pere de Ribes nabij de kustplaats Sitges

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Zwaarbewapende agenten van de Catalaanse politie Mossos d’Esquadra hebben een anti-jihadistische operatie uitgevoerd in de gemeente Sant Pere de Ribes, provincie Barcelona nabij de populaire kustplaats Sitges. Meerdere agenten hebben rond 4 uur maandagmorgen meerdere woningen bestormd waarbij twee verdachten werden aangehouden.

Het gaat om een operatie die al maanden werd voorbereid en waarbij de aangehouden verdachten van terrorisme in de gaten werden gehouden, zowel op straat als via internet en de sociale media profielen van de verdachten. Op internet werden door de verdachten meerdere keren aanwijzingen gegeven dat ze van plan waren met een of meerdere terroristische aanslagen in Catalonië te plegen. De politie nam deze informatie serieus en besloot over te gaan tot actie.

Een van de woningen die bestormd werd door agenten van de Grupo Especial de Intervención (GEI) van de Mossos d’Esquadra is gelegen aan de Calle de Jaume Balmes in de gemeente Sant Pere de Ribes waar een van de verdachten uit zijn bed werd gelicht. In diezelfde straat en in de omgeving van deze woning werden diverse voertuigen door de explosievendienst gecontroleerd waarbij niets werd gevonden. De andere verdachte werd in een andere woning in dezelfde gemeente aangehouden.

Volgens het artikel in de krant 20 Minutos waren de verdachten bezig met het gecoördineerd opzetten van een of meerdere aanslagen in Catalonië waarbij ze dit op internet via sociale netwerken deelden en in privégesprekken onder elkaar.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken