skip to Main Content
Vrachtwagen met butaan gasflessen ontploft in de gemeente Aspe, provincie Alicante
Áxel Álvarez / Diario Información

Vrachtwagen met butaan gasflessen ontploft in de gemeente Aspe, provincie Alicante

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Een vrachtwagen die geladen was met butaan gasflessen en die de route Aspe-La Romana reed, is op de CV-846 weg bij kilometer 5,5 tot ontploffing gekomen. Het voorval deed zich voor om 9.35 uur maandagmorgen nabij een bar die langs dezelfde weg gelegen is. De chauffeur van de vrachtwagen moest met een ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht vanwege problemen aan zijn hart die veroorzaakt zijn door een paniekaanval. Gelukkig is er geen schade aan andere voertuigen en/of gebouwen en raakte er niemand ernstig gewond.

Toen de chauffeur van de vrachtwagen merkte dat er vuur was in de cabine van het voertuig, zette hij deze meteen stil langs de kant van de CV-846 weg tussen de gemeente Aspe en La Romana in de provincie Alicante. Het vuur verspreidde zich echter zo snel dat hij de brand niet kon blussen waarna de 150 butaan gasflessen (ze waren niet allemaal vol) tot ontploffing kwamen en voor een enorme explosie zorgden. Sommige gasflessen werden 200 meter verderop gevonden aangezien ze door de explosie de lucht in werden geslingerd. Een wijngaard langs de kant van de weg raakte door de vlammenzee ook deels verbrand, aldus de Diario Información.

Er werden na de melding van de explosie meteen diverse brandweereenheden naar de plaats van de brand gestuurd om het vuur te doven. Een ambulance moest de chauffeur van de vrachtwagen met een paniekaanval en daaruit voortvloeiende hartproblemen naar het ziekenhuis brengen. Hij raakte echter niet gewond en ook andere weggebruikers konden op tijd stoppen na het zien van de explosie en rookontwikkeling. Uit voorzorg werd wel al het verkeer op deze weg omgeleid via andere wegen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken