skip to Main Content
21 maanden celstraf voor postbode die brieven in het vuilnis gooide in Sevilla

21 maanden celstraf voor postbode die brieven in het vuilnis gooide in Sevilla

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SEVILLA – De kans is groot dat een vrouwelijke postbode in de gemeente Écija in de provincie Sevilla voor 21 maanden naar de gevangenis moet voor een vermeende misdaad van ontrouw in de bewaring van documenten. De vrouw moet zich in december voor de rechter verantwoorden voor het in het vuilnis gooien van 268 brieven.

De vrouwelijke medewerkster en postbode van Correos kan voor 21 maanden achter de tralies verdwijnen vanwege het weggooien van brieven in twee verschillende afvalcontainers. Daarnaast zal ze wellicht een boete moeten betalen van 2.400 euro vanwege het overtreden van artikel 413 van het Spaanse strafwetboek.

De vrouw die nu terecht staat verving tussen 1 en 17 augustus 2016 een andere medewerkster die met vakantie was. Op 17 augustus werd de vrouw echter ontslagen nadat bleek dat zij honderden brieven in het afval had gegooid. In totaal moest de vrouw 700 brieven rondbrengen op 8 augustus maar daarvan gooide ze er 268 in twee afvalcontainers. De reden daarvoor is niet bekend gemaakt.

De weggegooide brieven werden uiteindelijk gevonden door een andere postbode die met vakantie was en een man. Beiden brachten de brieven naar de politie die de Spaanse Correos waarschuwde waarna het onderzoek begon.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Als zij niets op haar kerfstok heeft gaat ze niet de gevangenis in.Hier gebeurd dat pas als je twee jaar of meer krijgt.

  2. Is mij ook overkomen in het noorden van Spanje. Kreeg helemaal geen post meer aan huis net buiten het dorp. Iemand waarschuwde mijn vrouw voor deze malversaties. Protesteren hielp overigens niets en we konden niets bewijzen. Heel vervelend want je moet gaan uitzoeken welke rekeningen onbetaald blijven. Tegenwoordig gaat bijna alles met internet, toen nog niet. Blijkbaar gebeurt dit vaker en gelukkig wordt het aangepakt.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken