21 maanden celstraf voor postbode die brieven in het vuilnis gooide in Sevilla

21 maanden celstraf voor postbode die brieven in het vuilnis gooide in Sevilla

21 maanden celstraf voor postbode die brieven in het vuilnis gooide in Sevilla

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – De kans is groot dat een vrouwelijke postbode in de gemeente Écija in de provincie Sevilla voor 21 maanden naar de gevangenis moet voor een vermeende misdaad van ontrouw in de bewaring van documenten. De vrouw moet zich in december voor de rechter verantwoorden voor het in het vuilnis gooien van 268 brieven.

De vrouwelijke medewerkster en postbode van Correos kan voor 21 maanden achter de tralies verdwijnen vanwege het weggooien van brieven in twee verschillende afvalcontainers. Daarnaast zal ze wellicht een boete moeten betalen van 2.400 euro vanwege het overtreden van artikel 413 van het Spaanse strafwetboek.

De vrouw die nu terecht staat verving tussen 1 en 17 augustus 2016 een andere medewerkster die met vakantie was. Op 17 augustus werd de vrouw echter ontslagen nadat bleek dat zij honderden brieven in het afval had gegooid. In totaal moest de vrouw 700 brieven rondbrengen op 8 augustus maar daarvan gooide ze er 268 in twee afvalcontainers. De reden daarvoor is niet bekend gemaakt.

De weggegooide brieven werden uiteindelijk gevonden door een andere postbode die met vakantie was en een man. Beiden brachten de brieven naar de politie die de Spaanse Correos waarschuwde waarna het onderzoek begon.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.