Search
menu
Search

21 maanden celstraf voor postbode die brieven in het vuilnis gooide in Sevilla

Oeps ... foto ontbreekt!

21 maanden celstraf voor postbode die brieven in het vuilnis gooide in Sevilla

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – De kans is groot dat een vrouwelijke postbode in de gemeente Écija in de provincie Sevilla voor 21 maanden naar de gevangenis moet voor een vermeende misdaad van ontrouw in de bewaring van documenten. De vrouw moet zich in december voor de rechter verantwoorden voor het in het vuilnis gooien van 268 brieven.

De vrouwelijke medewerkster en postbode van Correos kan voor 21 maanden achter de tralies verdwijnen vanwege het weggooien van brieven in twee verschillende afvalcontainers. Daarnaast zal ze wellicht een boete moeten betalen van 2.400 euro vanwege het overtreden van artikel 413 van het Spaanse strafwetboek.

De vrouw die nu terecht staat verving tussen 1 en 17 augustus 2016 een andere medewerkster die met vakantie was. Op 17 augustus werd de vrouw echter ontslagen nadat bleek dat zij honderden brieven in het afval had gegooid. In totaal moest de vrouw 700 brieven rondbrengen op 8 augustus maar daarvan gooide ze er 268 in twee afvalcontainers. De reden daarvoor is niet bekend gemaakt.

De weggegooide brieven werden uiteindelijk gevonden door een andere postbode die met vakantie was en een man. Beiden brachten de brieven naar de politie die de Spaanse Correos waarschuwde waarna het onderzoek begon.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?