Caminito del Rey in Málaga belangrijk voor ontwikkeling regio

Caminito del Rey in Málaga belangrijk voor ontwikkeling regio
Beeld: Pixabay

Caminito del Rey in Málaga belangrijk voor ontwikkeling regio

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Vier jaar geleden werd de verbouwde en gerestaureerde Caminito del Rey geopend en wat ooit het gevaarlijkste wandelpad ter wereld was werd plots een van de grote toeristische trekpleisters van de provincie Málaga. Waar vroeger alleen waaghalzen de compleet kapotte en gevaarlijke wandeling liepen zijn het nu horden nationale en internationale bezoekers die overal vandaan komen en een grote impact hebben op de economie in de omgeving.

Al die aandacht heeft ervoor gezorgd dat de regio een enorme boom heeft meegemaakt en nog steeds meemaakt. Dat is met name te merken in de toeristische sector waar er in vier jaar tijd meer dan 1.000 bedden bij zijn gekomen in hotels, campings, appartementen en Casas Rurales (waaronder ook B&B’s). 

Dat geldt met name voor de dorpen Álora en het deel dat El Chorro heet (waar ook een treinstation is), Ardales, El Burgo en Valle de Abdalajís maar ook de hele regio rondom de Caminito del Rey waar men profijt heeft van de toeristische attractie. 

Er zijn meer banen gecreëerd, er zijn nieuwe bedrijven bijgekomen en de bezoeken aan andere monumenten in de omgeving zijn ook toegenomen zoals het kasteel van Álora.

UNESCO

Eerder dit jaar werd bekend dat de Caminito del Rey onderdeel wil worden van het Unesco Werelderfgoed. Dat moet dan gebeuren samen met de Cueva de Ardales en de Fortaleza de Bobastro.

In mei heeft men het kandidaatschap van de Caminito del Rey, de 65.000 jaar oude grot van Ardales en het 4.200 jaar oude fort van Bobastro gepresenteerd. Terwijl de Caminito dagelijks door niet meer dan 1.000 mensen bezocht mag worden, zijn er dagelijks zo’n 150 mensen die de ruïnes van Bobastro bezoeken en 30 personen (de limiet) die de grot van Ardales bekijken.

Met een Unesco Werelderfgoed titel zal de provincie Málaga voor het eerst sinds 2016 een nieuw wereldwijd erkend monument erbij krijgen. In dat jaar kreeg het Archeologische Complex Hunebedden van Antequera (Dólmenes de Antequera)  de status van ‘Patrimonio Mundial’ van Unesco.

Het zou voor de omgeving van de Caminito del Rey wel goed nieuws zijn want niet alleen zal de mooie wandeling meer media aandacht krijgen met als gevolg meer bezoekers (als dat al mogelijk is met de huidige limiet) maar er zal ook meer geïnvesteerd gaan worden in bijvoorbeeld de wegen die naar de Caminito del Rey gaan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.