SEAT vraagt werk regulering aan voor 7.000 werknemers

SEAT vraagt werk regulering aan voor 7.000 werknemers
Beeld: SEAT

SEAT vraagt werk regulering aan voor 7.000 werknemers

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De autofabrikant SEAT in Martorell heeft een ‘Expediente de Regulación Temporal de Empleo’ ofwel een ERTE aangevraagd voor 7.000 werknemers. Het doel is het verkrijgen van toestemming van de bevoegde arbeidsautoriteiten om tijdelijk arbeidsrelaties te beëindigen binnen een kader waarin bepaalde rechten van werknemers zijn gewaarborgd. In het geval van SEAT heeft het te maken met een productiestop vanwege en brand bij een van de leveranciers van onderdelen.

SEAT is in overleg met de vakbonden CCOO, UGT en CGT in verband met een zogenaamde Expediente de Regulación Temporal de Empleo (ERTE) ofwel een tijdelijk ontslag van werknemers. Het gaat daarbij om 7.000 arbeiders in de fabriek in Martorell.

De reden voor deze tijdelijke ontslagen of werkafspraken heeft niets te maken met de situatie in Catalonië of slechte resultaten maar met de levering van bepaalde onderdelen. 

In dit geval gaat het om de dashboard leverancier Faurecia (Frankrijk) waar vorige week een brand uitbrak. Daardoor werd de productie bij lijn 1 (modellen Ibiza en Arona) stilgezet en op maandag ook de overige twee lijnen (modellen Leon en Audi A1).

Vanwege de brand bij de dashboard leverancier kon men tot nu toe 12.000 auto’s niet fabriceren en verwacht wordt dat daar nog eens 14.000 auto’s bijkomen. Op maandag is men weer begonnen met de productie van de Ibiza en Arona wat 50% van de totale productie is. De León en Audi A1 productie zal enkele dagen stop worden gezet, vandaar de tijdelijke werkonderbreking voor 7.000 medewerkers.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.