SOTP in plaats van STOP op weg tussen Jalón en Benissa

SOTP in plaats van STOP op weg tussen Jalón en Benissa
Beeld: Toni Graf / The Olive Press

SOTP in plaats van STOP op weg tussen Jalón en Benissa

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Op de Engelse website van Olive Press wordt melding gedaan van een verkeerd gespeld STOP signaal waarbij de letters verkeerd staan. Volgens de fotograaf Toni Graf staat er op het wegdek van de Camí Montanya Llarga tussen Jalón en Benissa niet STOP maar SOTP.

Het gaat om een t-splitsing waar de Camí Montanya Llarga op de CV-750 tussen Jalón en Benissa uitkomt. Daar staat op het wegdek echter geen STOP geschreven maar heeft men SOTP geschreven. Het is niet bekend of dit daadwerkelijk door de verantwoordelijken van de wegen in de Valencia regio is gedaan of door grappenmakers.

We hebben op internet nagekeken of dit een losstaand feit is of dat dit vaker voorkomt in Spanje (en andere landen). Het gebeurt dus blijkbaar vaker in Spanje en op andere plaatsen op de wereld. Sterker nog, in 2017 hebben wij ook al geschreven over een soortgelijke spellingsfout die toen plaatsvond in Torrevieja. 

Maar het is in Spanje vaker voorgekomen zoals in 2017 in Tudela (Navarra), in 2017 in Burela (Galicië), in 2014 in Orozko (Baskenland) en langer geleden in 2008 in het Baskenland.  

Het woord STOP wordt internationaal gebruikt en in praktisch alle EU-landen waaronder ook in Spanje waar dit woord geen onderdeel is van het Spaans. In het Spaans zou men PARE of ALTO moeten schrijven maar dat gebeurt alleen in diverse Zuid Amerikaanse landen. 

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.