Duitsland wil alle Europese skistations sluiten maar Spanje wil daar niets van weten

Duitsland wil alle Europese skistations sluiten maar Spanje wil daar niets van weten
Beeld: Freepik

Duitsland wil alle Europese skistations sluiten maar Spanje wil daar niets van weten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Weliswaar zal deze winter niet het beste skiseizoen worden van de afgelopen jaren vanwege gebrek aan sneeuw en gebrek aan skiërs omdat men vanwege de corona-maatregelen niet zo makkelijk kan reizen. Maar dat wil niet zeggen dat de skistations in Spanje gedwongen dicht moeten. Dat is het antwoord van de Minister van Industrie, Handel en Toerisme Reyes Maroto op het verzoek van Angela Merkel om alle skistations in Europa uit voorzorg te sluiten.

In Duitsland moeten de skistations tot 10 januari gesloten blijven en als het aan de Duitse Bondskanselier Angela Merkel ligt dan moeten alle skistations in heel Europa op slot tot half januari 2021. Ook in Italië heeft de premier aan alle Italianen gevraagd niet op wintersport te gaan waarbij zelfs gesproken wordt over een mogelijke sluiting van de Italiaanse skistations.

Maar net zoals Oostenrijk en Frankrijk wil Spanje voorlopig niets weten van een gedwongen sluiting van de meer dan 34 skistations die het land heeft. De Spaanse minister van Industrie, Handel en Toerisme spreekt over een opening van de ‘estaciones de esqui’ in Spanje op verantwoordelijke wijze en met alle corona-maatregelen die men moet nemen.

Spanje heeft in totaal 34 skigebieden die jaarlijks zo’n zes miljoen skifanaten aantrekken en elk jaar wordt dat aantal meer. Ook de internationale skifanaten weten Spanje steeds meer te vinden op zoek naar ‘iets anders’ maar nog steeds is het deel buitenlanders slechts 10%. 

De Spaanse skigebieden zijn te vinden in Asturië, Cantabrië, Galicië, Castilië en León, La Rioja, Catalonië, Aragón, Comunidad de Madrid en Andalusië. De meeste pistes liggen echter in de Pyreneeën, te weten in Aragón (Huesca) en Catalonië (Lerida). De meest spectaculaire is misschien wel de Sierra Nevada (Granada) in Andalusië: skiën met uitzicht op de zee en Afrika en op slechts een uurtje van de stranden.

Maar de meeste skistations zullen eind november of begin december zoals elk jaar de liften niet in werking kunnen zetten omdat er simpelweg geen sneeuw is. Het sneeuwgebrek is niet het enige probleem want de sneeuwkanonnen kunnen ook geen sneeuw aanmaken en daarnaast zorgen de reisrestricties en de vele corona-maatregelen ervoor dat veel skiërs niet naar hun favoriete pistes kunnen reizen, op dit moment.

Maar dat wil niet zeggen dat de skistations niet zullen proberen in ieder geval met kerst, de jaarwisseling en Driekoningen open te zijn. Dat zal dan wel gebeuren met alle corona-maatregelen die men dient te nemen om een corona-veilige ski ervaring voor alle skiërs te garanderen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.