skip to Main Content

400 gevangenen vrij vanwege nieuwe strafwet Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) Meer dan 400 gevangenen zijn vorige week vrijgelaten omdat ze volgens de nieuwe strafwet te veel gevangenisstraf hadden gekregen. Ze waren veroordeeld voor drugshandel, een delict dat met ingang van 23 december lager bestraft wordt. De rechtbanken in het hele land hebben vorige week 408 vrijlatingsbevelen getekend omdat de gevangenen hun straf volgens de nieuwe wet al hadden uitgezeten.

Voor de kleinschalige handel in drugs kreeg men voorheen 3 tot 9 jaar gevangenisstraf opgelegd, nu is dat maximaal 6 jaar. Voor drugshandel op wat grotere schaal is de straf verlaagd van 9 – 13 naar 6 – 9 jaar. De vrijlatingen vonden plaats in het hele land, met de grootste aantallen in madrid, Galicia en Andalusië.

Straffen

De aanpassingen in de wet hebben als doel een onderscheid te maken tussen de diverse takken van de drugshandel, mensen die uit financiële noodzaak een kleine hoeveelheid het land insmokkelen werden tot op heden streng gestraft maar de regering is meer geïnteresseerd in het strenger straffen van de bendeleiders dan van arme emigranten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend