skip to Main Content

Boete Power Balance te laag aldus Spaanse consumentenbond

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – (Else Beekman) Consumentenbond FACUA heeft kritiek geuit op de boete die de Junta de Andalucía heeft opgelegd aan de producent van het polsbandje Power Balance. Het bedrijf kreeg in Italië 300.000€ boete, in Andalusië 15.000€.

De polsbandjes van Power Balance beloven kracht, flexibiliteit, evenwicht en weerstand tegen ziektes. In Italië hebben de distributeurs Power Balance Italy en Sport Town eem boete van respectievelijk 300.000 en 50.000€ opgelegd gekregen nadat het Nationaal Instituut voor de Volksgezondheid had vastgesteld dat er geen enkel wetenschappelijk verband bestaat tussen het dragen van het bandje en de beloofde effecten.

De consumentenbond FACUA heeft in Spanje bij alle deelstaten aangifte gedaan opdat de autoriteiten in zouden grijpen. Alleen in Andalucía heeft men de zaak onderzocht en een boete opgelegd.

Terug verdiend

Maar volgens FACUA heeft het bedrijf in april dit jaar nog laten weten dat ze al 300.000 van de plastic armbanden had verkocht, hetgeen hen ongeveer 10 miljoen euro opleverde. De boete van 15.000€ is dan ook binnen een paar uur terug verdiend. Volgens de consumentenbond zou het polsbandje helemaal niet in Spanje verkocht mogen worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend