skip to Main Content

Madrileense ondernemers eisen beslaglegging bij luchtverkeersleiders

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Hans Camps) Madrileense ondernemers zullen een preventieve beslaglegging gaan eisen op bezittingen van luchtverkeersleiders, vanwege de schade die is veroorzaakt door de staking tijdens het lange-decemberweekeinde. De werkgeversvereniging van de regio Madrid zoekt zo vergoeding van de schade welke op 3 december 2010 door de bedrijfstak is opgelopen.

De voorzitter van de Confederación Empresarial de Madrid-CEOE en van de Kamer van Koophandel van Madrid, Arturo Fernández,  heeft tijdens een persconferentie op maandag 27 december 2010 uitgelegd, dat deze werkgeversverenigingen  het advocatenkantoor Cremades & Calvo Sotelo gecontracteerd heeft, om wettelijke stappen te ondernemen tegen de luchtverkeersleiders.

Javier Cremades, advocaat van dit kantoor, heeft ongemerkt, dat elke ondernemer, in zijn geval, een individuele eis tot schadevergoeding kan indienen via dit advocatenkantoor, voor de door de staking  geleden bedrijfsschade.

“Deze wettelijke stappen worden  momenteel uitsluitend gericht tegen de luchtverkeersleiders en niet tegen AENA,” merkte  Arturo Fernández op.  “Zo kunnen vanaf nu de ondernemers – hoteliers, of anderen in de sector, hun schade aangeven, zodat wij deze kunnen doorgeven aan onze advocaten,” legde de voorzitter van de CEIM uit.

De door de staking veroorzaakte schade bedraagt 20 miljoen euro, aldus een inschatting van de ondernemersverenigingen, “maar dit zij schattingen die geconcretiseerd zullen worden in de individuele eisen,” aldus de advocaat.

De advocaat merkte op, dat er ondernemingen zijn die deze schade nu aan het evolueren zijn, maar voegde hier aan toe: “Men moet concreet aangeven en uitleggen wat de betreffende schade is en deze ook kunnen aantonen. Men moet kunnen aantonen wat voorheen de facturering was en welke nu te verwachten zou zijn geweest en bewijzen, dat deze schade te wijten is aan het sluiten van het luchtruim.”

Om precies te zijn, “gaat men de mogelijkheid bestuderen, om – wanneer duidelijk is wat de eisen zijn en wat de eisen van de Officier van Justitie zullen zijn –  preventief beslag te leggen, om te verzekeren, dat in het geval er sprake zal zijn van burgerlijke aansprakelijkheid, de luchvaartcontroleurs niet in staat zijn deze te vermijden, of te omzeilen, door hun eigendommen te verbergen,” aldus Cremades.

Het van een embargo (beslaglegging) is een juridische mogelijkheid welke al is aangevraagd door de Landsadvocaat en de Agrupación de Demandantes (Groep van Eisers) en,  de CEIM zal in haar geval moeten bestuderen, of men zich wel of niet bij deze petitie zal aansluiten,” zo merkte de advocaat op.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend