skip to Main Content

Feest in Ibi (Alicante) met meel, eieren, vuurwerk en grappen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Dat 28 december de dag van de grappen en grollen is in Spanje is misschien wel bekend bij de lezer maar dat dit feit op een wel heel speciale wijze gevierd wordt in de kleine plaats Ibi in de provincie Alicante misschien niet. Hier wordt de gemeenteraad overgenomen door Els Enfarinats bestaande uit een rechter, een openbare aanklager en een secretaris die de stad overnemen. Deze lokale feestdag valt samen met de Día de los Santos Inocentes.

Het is niet zo’n goed idee om door de straten van Ibi te lopen op 28 december aangezien men ongetwijfeld compleet wit en bedolven onder het meel en eiwit thuis zult komen. De inwoners houden maar niet op met het uithalen van grappen en grollen om zo de buren en dorpsgenoten in de maling te nemen. Ondertussen controleert de tijdelijke gemeenteraad de winkels en bewoners waarbij eventuele onregelmatigheden meteen bestraft worden met … juist, meel, eieren en grappen en grollen.

Veel deelnemers verkleedden zich als militairen om zo een staatsgreep uit te voeren waarbij de gemeente van het dorp wordt overgenomen. Dat gebeurt in dit geval dan niet met kogels en bommen maar met meel, eieren en vuurwerk.

Waarom?

Maar waarom eigenlijk? Geen idee. Maar leuk en grappig is het wel. Inmiddels is het feest “Los Enharinados” uitgegroeid tot Fiesta de Interés Turístico Autonómico, oftewel een belangrijke toeristische trekpleister aangezien er duizenden niet Ibi bewoners naar dit dorp van slechts 23.800 inwoners komt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. als je van deze gekkigheid op de hoogte bent, en je vindt het leuk, dan moet je zeker daarheen gaan om onder-gekledderd te worden, maar ik vind het debiel.

    1. Het is zonde van de eieren en het meel want aan de andere kant liggen mensen te verhongeren, dus ja het is debiel. Maarja Spanjaarden hebben er alles voor over, die tourist die bakken vol met geld komt brengen.

  2. Ibi is een heel leuk plaatsje en ligt hier niet zo gek ver vandaan. wel geinig voor de Spanjaarden dat ze toeristen kunnen aanvallen met meel, eieren en vuurwerk. Vooral de toeristen die niet uit Spanje komen 🙂

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken