skip to Main Content
Spaanse regering laat alle extra aanwezige politieagenten nog deze week vertrekken uit Catalonië

Spaanse regering laat alle extra aanwezige politieagenten nog deze week vertrekken uit Catalonië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – De Spaanse minister van Binnenlandse Zaken heeft opdracht gegeven om alle agenten van de Guardia Civil en Policía Nacional die sinds het illegale referendum naar Catalonië waren gestuurd terug te trekken. Met andere woorden, nog voor dit weekend of in ieder geval voor het einde van zaterdag 30 december zullen alle extra agenten, voertuigen en boten waarop de agenten verbleven uit Catalonië vertrekken.

Vanaf deze dinsdag tot en met uiterlijk zaterdag 30 december zullen alle agenten van de Guardia Civil en Policía Nacional die ter ondersteuning van de veiligheid, handhaving van de rust gedurende het illegale referendum, de weken daarna en de autonome verkiezingen van afgelopen 21 december uit de autonome deelstaat Catalonië vertrekken. De enige agenten die nog wel zullen blijven zijn die altijd gestationeerd zijn in dit deel van Spanje.

Dit houdt dus in dat de politieagenten die in hotels en campings verbleven hun tijdelijk onderkomen zullen verlaten en dat ook de ferrys en cruiseschepen die gestationeerd waren in de haven van Barcelona weg zullen gaan. Alle extra voertuigen, apparatuur etc. zullen ook geleidelijk de Catalaanse deelstaat verlaten omdat er een einde is gekomen aan de “operación Copérnico” waardoor er op het hoogtepunt 20.000 agenten van de Policía Nacional en Guardia Civil in Catalonië aanwezig waren.

Op 16 december vertrok de ferry Moby Dada, beter bekend als de “barco de Piolín” vanwege de Warner Brothers tekenfilm figuren waaronder Tweety (= Piolín) uit de haven van Barcelona en werd deze vervangen door de ferry uit de haven van Tarragona. HIerdoor waren er nog twee boten aanwezig in Barcelona, te weten de GNV Azzurra en de Rhapsody. Deze zullen dus deze week de haven van de Catalaanse hoofdstad verlaten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. Sjonge, dit bericht staat er al bijna 2 hele dagen op en nog altijd geen pro-separatisten geluid? Ach, het zal even wennen worden, maar die stilte zal de komende tijd alleen maar groter worden.

  Het kan zijn dat me dit weer op commentaar komt te staan, dat het niet goed Nederlands is? Zolang de inhoud maar begrepen is!

 2. Ik las dat hun Cena de Navidad bestond uit bacalao en wat gebakken groente.

  1. Ach er zijn genoeg mensen in Spanje, maar helaas in heel Europa, die geen kerst diner hebben gehad. Dit hele gedoe heeft zo gruwelijk veel geld gekost, daar had je alle daklozen in heel Europa een dijk van een kerst diner van kunnen bezorgen en ze ook nog wel een tijdje onderdak kunnen geven.
   Dat vergeten we toch hopelijk niet in deze tijd van overdaad en geld smijten?!
   Als ze allemaal nou wat meer aan hun medemens hadden gedacht, dus beide kanten en kampen, dan was het allemaal lang zo ver niet gekomen!

 3. Of je kijkt er eens positief tegen aan Leo. En men vind de tijd rijp om vooruit te kijken en samen te gaan bouwen aan een werkbare toekomst voor iedereen.
  Die tijd is nu wel gekomen.
  Nu nog hopen dat de heren die vinden dat ze het voor het zeggen hebben, daar ook zo over denken.
  En het heeft inderdaad al geld genoeg gekost.
  De crisis in Spanje was op zijn retour, maar dit soort zaken gaat de regio en het land zoveel geld kosten, dat de man in de straat, zoals overal en altijd, weer de klos zal zijn.
  Hadden de Separatisten daar ook eens goed over nagedacht, dan was dat wel zo prettig geweest. Ze hebben nu zelf toegegeven dat er helemaal geen geld was om verder te gaan zonder Spanje. En nu, zullen ze weer bij Spanje en de EU aankloppen voor steun, want de centen zijn totaal op!
  Oftewel, we betalen allemaal vrolijk mee aan iets dat door een handjevol mensen besloten is. Helaas is dat het lot van ons brave burgers!
  Op naar een mooi 2018 en met voor iedereen mooie dingen en een goed leven.

  1. Zolang de PP aan de macht is zal er niets iets positiefs te beleven zijn, slopers zijn slopers en bouwers zijn bouwers. De PP is een sloper.

   1. En de Catalaanse separatisten zijn bouwers? Er is in catalonië meer gesloopt dan in menig andere deelstaat en nu ga je natuurlijk zeggen dat dit ook de schuld is van de PP maar de onzekerheid die de separatisten hebben veroorzaakt is niet de schuld van de PP maar van Puigdemont en zijn vrienden.

   2. Dat gezegd te hebben …. wij zijn zeker geen fan de PP maar in dit geval kiezen ze voor eenheid van spanje wat gewoon het beste is voor iedereen. De PP moet echter wel flexibeler zijn, veranderen en proberen iets te doen in plaats van alsmaar nee zeggen.

 4. Anders moet de PP ze weer pasta voor schotelen met kroketten omdat een normale maaltijd schijnbaar te veel kost.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken