Bijna 95 procent van alle inwoners van de Valencia regio is volledig gevaccineerd

Bijna 95 procent van alle inwoners van de Valencia regio is volledig gevaccineerd
Beeld: Batiste Martí / @generalitat / twitter

Bijna 95 procent van alle inwoners van de Valencia regio is volledig gevaccineerd

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

VALENCIA – Op 27 december 2020 werd de eerste coronaprik gezet bij de toen 96-jarige Araceli in Castilla-La Mancha. 365 dagen later zijn in heel Spanje 84,9 miljoen coronaprikken gezet waarbij meer dan 37,8 miljoen inwoners van Spanje volledig gevaccineerd zijn met twee prikken en inmiddels bijna 12,3 miljoen inwoners ook een boosterprik hebben gekregen. Ook in de bij de Nederlandse en Belgen populaire regio Valencia is het vaccinatiepercentage erg hoog met 94,5% volledig gevaccineerden.  

In de Comunidad Valenciana ofwel de Valencia regio kreeg de 81-jarige Batiste Martí als eerste inwoner van de regio een coronaprik. Inmiddels is dat aantal uitgegroeid naar meer dan 9,4 miljoen coronaprikken waaronder 3,4 miljoen in de provincie Alicante, 1,1 miljoen in de provincie Castellón en 4,5 miljoen in de provincie Valencia. 

Detail is dat als men alle spuiten die gebruikt zijn achter elkaar legt dat een afsyand zou zijn van 415 kilometer lang, aldus de regionale minister van Volksgezondheid Ana Barceló die ook wist te melden dat er 3.600 liter aan vaccins is toegediend.

In de hele autonome regio zijn inmiddels 4.242.773 inwoners die volledig zijn gevaccineerd met twee prikken wat 94,53% is van alle inwoners van 12 jaar en ouder. Er zijn ook 1.304.747 inwoners van 60 jaar en ouder die een boosterprik hebben gekregen in de Valencia regio, 488.443 personen in de provincie Alicante, 172.886 in Castellón en 643.418 in de provincie Valencia.

Verder zijn er 105.898 kinderen van 5 tot en met 11 jaar die de eerste coronaprik hebben gekregen (van de 361.203 kinderen in die leeftijdsgroep in de Valencia regio is dat 28,2%).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.