De beste ziekenhuizen van Spanje in 2021

De beste ziekenhuizen van Spanje
Beeld: Adobe Stock

De beste ziekenhuizen van Spanje in 2021

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Zoals bekend heeft Spanje twee verschillende typen gezondheidszorg, te weten publiek en privaat. De publieke gezondheidszorg is voor iedereen die over een Seguridad Social nummer beschikt gratis (al betaal je er wel voor) te gebruiken. De privaat zorg is voor diegene die een particuliere zorgverzekering heeft afgesloten. Beide systemen hebben hun eigen ziekenhuizen.

Jaarlijks publiceert het ‘Instituto Coordenadas de Gobernanza y Economía Aplicada’ een lijst met daarop de 10 beste ziekenhuizen van Spanje. Dit jaar werd de lijst voor het zevende jaar geplaatst en voor het zevende jaar op rij wist hetzelfde ziekenhuis in Madrid de lijst aan te voeren.

Van de top 10 zijn praktisch alle ziekenhuizen in Madrid (6) of Barcelona (3) te vinden met uitzondering van een ziekenhuis in Valencia. Het beste ziekenhuis van Spanje is volgens deze lijst Fundación Jiménez Díaz in Madrid. Op de tweede plaats staat het Hospital Universitario La Paz in Madrid gevolgd op nummer drie Hospital Universitario Gregorio Marañon in Madrid, op nummer 4 het Hospital Clinic in Barcelona en op de vijfde plaats het Hospital Vall d’Hebron in Barcelona.De rest van de top 10 is als volgt:

6. Hospital Quirónsalud Madrid (Madrid)
7. Hospital Universitari i Politècnic La Fe (Valencia)
8. Hospital Universitario Clínico San Carlos (Madrid)
9. Hospital Ruber Internacional (Madrid)
10. Hospital Quirónsalud Barcelona (Barcelona)

Ziekenhuizen

In heel Spanje zijn volgens de Catálogo Nacional de Hospitales van het Ministerio de Sanidad Consumo y Bienestar Social 831 ziekenhuizen te vinden. Daarvan zijn er 316 van een Autonome regio (comunidad Autónoma), 411 privaat met winstoogmerk (privado no benéfico), 39 privaat (kerk, Rode Kruis etc.), 3 publieke instellingen en 7 ziekenhuizen van gemeenten. Er zijn ook 2 ziekenhuizen van defensie en 19 ziekenhuizen van MATEP (Mutuas colaboradores con la Seguridad Social).

Van het geheel zijn 201 ziekenhuizen te vinden in Catalonië, 128 in Andalusië, 91 in de Madrid regio, 61 in de Valencia regio, 45 in Castilië en León, 42 in Baskenland en 38 op de Canarische Eilanden, 34 in Galicië, 32 in Castilla-La Mancha, 30 in Aragón, 28 in Murcia, 25 in Extremadura en 24 op de Balearen eilanden.

Al deze 831 ziekenhuizen bij elkaar opgeteld hebben de beschikking over 158.648 bedden voor patiënten. De meeste bedden zijn te vinden in de publieke sector met 94.087 bedden gevolgd door de private ziekenhuizen met respectievelijke 46.734 en 8.783 bedden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.