Search
menu
Search

Pacha discotheek krijgt 18 miljoen euro van de Spaanse regering

Pacha discotheek krijgt 18 miljoen euro van de Spaanse regering
Beeld: @Pacha / facebook

Pacha discotheek krijgt 18 miljoen euro van de Spaanse regering

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse regering heeft door middel van een investering van 54 miljoen euro verschillende bedrijven van hun ondergang weten te redden waaronder de wereldbekende discotheek Pacha. Het gaat echter niet alleen om de discotheek met de rode kersen maar ook andere bedrijven zoals de hotelgroep Cesgarden, restaurantbedrijf Eating Group en Baskische industrieel Egile.

De regering rechtvaardigt deze steun uit het herkapitalisatiefonds (Fonrec) omdat het bedrijven zijn met groeicapaciteit en een hoge mate van innovatie waarvan niet alleen 1.800 directe banen afhankelijk zijn, maar ook het voortbestaan ​​van vele andere bedrijven en freelancers met een aanzienlijke impact in de gebieden waar ze zich bevinden, te weten op de Balearen en in Baskenland.

Van de vier goedgekeurde operaties valt de financiering van 18,6 miljoen euro aan het hotelbedrijf Cesgarden gelegen op de Balearen op. Ook het bedrijf Eating Group, uit de restaurantsector, heeft een ​​financiering van 7 miljoen euro gekregen uit het herkapitalisatiefonds. Het bedrijf Egile, gevestigd in Guipúzcoa en gespecialiseerd in hoge-precisiemechanica, ontvangt 10,4 miljoen euro. Tot slot heeft Universo Pachá Group, gewijd aan de vrijetijdssector op de Balearen, ​​18 miljoen euro ontvangen.

De Pacha Group is een franchiseketen van discotheken over de gehele wereld, met het hoofdkantoor in Ibiza. De eerste Pacha werd geopend in 1967 in Sitges, nabij Barcelona. Binnen enkele decennia is de groep uitgegroeid tot een keten van bijna 20 clubs, met vestigingen in onder meer Madrid, Vila-Seca (nabij Salou en nu gesloten), Argentinië, Brazilië, Portugal, Oostenrijk, Duitsland, Engeland, Litouwen, Rusland, Egypte, Algerije, Tunesië, Marokko, Verenigde Staten (New York), Australië (Sydney). De bekendste club van de keten is echter gevestigd op Ibiza.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?