Pacha discotheek krijgt 18 miljoen euro van de Spaanse regering

Pacha discotheek krijgt 18 miljoen euro van de Spaanse regering
Beeld: @Pacha / facebook

Pacha discotheek krijgt 18 miljoen euro van de Spaanse regering

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De Spaanse regering heeft door middel van een investering van 54 miljoen euro verschillende bedrijven van hun ondergang weten te redden waaronder de wereldbekende discotheek Pacha. Het gaat echter niet alleen om de discotheek met de rode kersen maar ook andere bedrijven zoals de hotelgroep Cesgarden, restaurantbedrijf Eating Group en Baskische industrieel Egile.

De regering rechtvaardigt deze steun uit het herkapitalisatiefonds (Fonrec) omdat het bedrijven zijn met groeicapaciteit en een hoge mate van innovatie waarvan niet alleen 1.800 directe banen afhankelijk zijn, maar ook het voortbestaan ​​van vele andere bedrijven en freelancers met een aanzienlijke impact in de gebieden waar ze zich bevinden, te weten op de Balearen en in Baskenland.

Van de vier goedgekeurde operaties valt de financiering van 18,6 miljoen euro aan het hotelbedrijf Cesgarden gelegen op de Balearen op. Ook het bedrijf Eating Group, uit de restaurantsector, heeft een ​​financiering van 7 miljoen euro gekregen uit het herkapitalisatiefonds. Het bedrijf Egile, gevestigd in Guipúzcoa en gespecialiseerd in hoge-precisiemechanica, ontvangt 10,4 miljoen euro. Tot slot heeft Universo Pachá Group, gewijd aan de vrijetijdssector op de Balearen, ​​18 miljoen euro ontvangen.

De Pacha Group is een franchiseketen van discotheken over de gehele wereld, met het hoofdkantoor in Ibiza. De eerste Pacha werd geopend in 1967 in Sitges, nabij Barcelona. Binnen enkele decennia is de groep uitgegroeid tot een keten van bijna 20 clubs, met vestigingen in onder meer Madrid, Vila-Seca (nabij Salou en nu gesloten), Argentinië, Brazilië, Portugal, Oostenrijk, Duitsland, Engeland, Litouwen, Rusland, Egypte, Algerije, Tunesië, Marokko, Verenigde Staten (New York), Australië (Sydney). De bekendste club van de keten is echter gevestigd op Ibiza.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.