Search
menu
Search

Het Spaans voor robots en artificiële intelligentie wordt in Salamanca op punt gesteld

Het Spaans voor robots en artificiële intelligentie wordt in Salamanca op punt gesteld
Beeld: Canva

Het Spaans voor robots en artificiële intelligentie wordt in Salamanca op punt gesteld

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SALAMANCA – De stad Salamanca wordt de stoel van het nieuwe Internationale Centrum voor het Spaans. In Samenwerking met de Koninklijke Academie voor de Spaanse taal (RAE) wordt daar het Spaans op punt gezet dat zal dienen voor robots en artificiële intelligentie. Of hoe de machine misschien wel correcter zullen spreken dan gelijk welke Spanjaard.

Als er in Spanje een stad met het Spaans op zich verbonden is dan moet het wel Salamanca zijn. Al in 1928 werden de eerste internationale taalcursussen er georganiseerd. 11 studenten kwamen er toen bijeen, en al snel werd aan de universiteit van Salamanca het eerste grammaticaboek voor buitenlandse studenten gepubliceerd. In 2019 waren die 11 er al 35.000 geworden, verspreid over de 14 taalscholen van de stad. Zo veel studenten kozen Salamanca toen om zich onder te dompelen in de taal, het patrimonium en de Spaanse cultuur.

Geen grote verrassing dus dat het nieuwe Internationale Centrum voor de Spaanse taal er zijn zetel vestigde. Dat centrum werkt nu samen met de RAE (Real Academia Espanola) om in de Verenigde Staten officiële taal certificaten uit te reiken. Bovendien willen de instituties samen een correct Spaans opstellen voor robots en artificiële intelligentie. 

Spraaktechnologie wordt namelijk meer en meer gebruikt in de 21e eeuw, en binnen een paar jaar is het waarschijnlijk dat we dagelijks in interactie treden met artificiële intelligentie op kleine en grote schaal. En dan is het natuurlijk belangrijk dat het machinale Spaans een goed voorbeeld stelt, een goed voorbeeld dat de komende maanden en jaren in Salamanca op punt zal worden gesteld.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?