skip to Main Content

Baskische afscheidsbeweging ETA is gestopt met afpersing bedrijven

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SAN SEBASTIAN – (redactie) Volgens de Spaanse en Baskische ondernemers is de ETA, de Baskische afscheidsbeweging, opgehouden met het afpersen van bedrijven. Het stopzetten van de afpersingspraktijken volgt op de afkondiging van een wapenstilstand twee weken geleden.

Afpersing was tot dusver de grootste inkomstenbron voor de ETA, die bedrijven dreigde met aanslagen als ze niet betaalden. In brieven die ondernemers ontvingen werd gemeld dat men duizenden euro’s moest betalen anders werd hen, de familie en de bedrijven iets aangedaan. De federatie tegen ETA-bedreigingen, Zaitu, zegt dat er sinds november geen brieven meer zijn gestuurd. Het is de eerste keer in de historie van de ETA, aldus Zaitu. Bij de vorige ETA-wapenstilstanden in 1998-1999 en 2006-2007 bleven de brieven komen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend