skip to Main Content

EU wil einde aan ‘gezondheids-toerisme’

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) De Europese Unie heeft aangekondigd een nieuwe richtlijn op te stellen waarmee een eind wordt gemaakt aan het zogenoemde ‘gezondheidstoerisme’.

In Spanje is het voor elke EU-burger mogelijk zich medisch te laten behandelen, ongeacht de kwaal. De nieuwe richtlijn moet voorkomen dat mensen naar andere landen reizen om daar een gratis operatie of andere medische behandeling te ontvangen.

Voor Spanje zal het de enorme druk op de gezondheidsinstellingen verlichten. Deze zijn vaak niet berekend op de extra patiënten uit het buitenland, waardoor veel ziekenhuizen overbelast zijn en lange wachtlijsten kennen.

Kostbaar

Ondanks dat Spanje de kosten van behandeling kan declareren in het land van herkomst van de patiënt, blijft het een kostbare zaak. Spaanse gezondheidsinstellingen schatten het aantal ‘gezondheidstoeristen’ op ongeveer 1 miljoen mensen per jaar.

Zie ook: Spanje wil gezondheidstoerisme aan banden leggen

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend