skip to Main Content

Ryanair ontkent privileges te hebben om zich te vestigen op Canarias

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

CANARIAS – (Hans Camps) Michael Cawley, de vicepresident van Ryanair, ontkent ten stelligste, dat de Canarische Regering meer privileges aanbiedt aan zijn luchtvaartmaatschappij, dan aan andere maatschappijen, om zich op de Canarische Eilanden te vestigen.

Bovendien kondigde hij aan, dat als andere luchtvaartmaatschappijen nalaten te opereren op de Canarische Eilanden, “het toerisme op Canarias niet daaronder zal lijden, want wij vervangen het als dit mocht gebeuren.” Met deze zelfverzekerdheid, doet Ryanair een oproep, opdat de andere luchtvaartmaatschappijen hun tarieven verlagen en erin slagen het aantal passagiers wat ze naar de Canarische luchthavens vervoeren, te vergroten.

Tijdens een ontmoeting met de pers, welke in de hoofdstad van Tenerife heeft plaatsgevonden op woensdag 26 januari 2011, heeft Cawley laten weten, dat het luchtvaartverkeer is toegenomen, sinds de Canarische Regering en de Spaanse Regering begonnen zijn met de stimulering ervan, door middel van verlaging van de luchthavenbelastingen in 2010 en 2011. Eveneens bevestigde hij, dat, naar zijn oordeel, een stimuleringsfonds voor promotie en marketing op regionaal niveau, vanaf begin 2012 de groei van het luchtverkeer zal doen toenemen, “voor maatschappijen die hun operaties verhogen, zoals wij.”

Daarom zijn de klachten van o.a. Air Europa en Iberia, over, naar zij beweren, privileges, naar zijn mening, “ongegrond”, gezien het feit, “dat anderen vanwege hun aard niet opteren voor deze stimuleringsregeling,” omdat, aldus Cawley, “ondanks dat zijn meer ruimte hebben, dan wij, om uit te breiden, alleen de rest van Spanje verbinden met de Canarische Eilanden. Dit, terwijl Ryanair de enige is, die gegroeid is, “met 91 internationale routes en 27 binnenlandse.”

Daarom, zo benadrukte hij, “ is geen enkele andere luchtvaartmaatschappij in staat te concurreren met de ‘low cost’- tarieven van zijn maatschappij,” waarvan hij vindt, “dat dit de werkelijke reden is, waarom andere luchtvaartmaatschappijen valselijk beweren, dat ze niet zouden kunnen profiteren van het Plan voor beschikbare kortingen op Canarias ter stimulering van zijn groei, wat alle reguliere luchtvaart- en chartermaatschappijen zouden kunnen verkrijgen die in 2011 hun hun aantallen passagiers naar de Archipel vergroten.” Dit gezien het feit, “omdat ze dan recht hebben op kortingen.”

Anderzijds bevestigde Cawley, dat andere maatschappijen zich beklagen over het subsidiesysteem terwijl ze hun aantallen passagiers sinds 2007 verlaagd hebben, “al veel eerder dan voor het door de Canarische Regering aangekondigde Plan voor de kortingen op de luchthavenbelasting,” omdat, naar zijn mening, “ men niet kan tippen aan de lage tarieven van Ryanair.”

Onder de nieuwigheden van de maatschappij, herinnerde de vertegenwoordiger van Ryanair, aan de aanstaande opening (met ingang van de zomer van 2011) van drie nieuwe vestigingen op de Canarische Eilanden. Ryanair zal zes vliegtuigen op deze 3 bases stationeren (2 op Gran Canaria, 2 op Tenerife en 2 op Lanzarote), tegelijkertijd zal men het aantal routes en de frequentie op Fuerteventura verhogen.

Zo zal Ryanair 118 routes gaan uitvoeren van, of naar de Canarische Eilanden die, aldus de maatschappij, jaarlijks 4.5 miljoen passagiers genereren plus de daarbijbehorende 4.500 arbeidsplaatsen, inclusief die voor 350 piloten.

Naast deze drie bases, noemde de vicepresident van Ryanair nog drie andere, geheel nieuwe, routes naar Tenerife vanaf: Karlsruhe/Baden-Baden, Manchester en Zaragoza, wat hij “ een sterke inzet van Ryanair op de Canarias,” noemde.

Eveneens gaf Cawley, met het zicht op 2011 aan, dat het doel van de maatschappij zal zijn, “dat we ons handhaven en versterken als enige luchtvaartmaatschappij in Europa met lage kosten. Met bovendien het vasthouden van een sterke groei tot 2013; terwijl we geschillen en sluitingen zien bij andere luchtvaartmaatschappijen.”

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend